2024-06-11
虎鐵在銅鑼灣嘅澳門逸園中心,餐廳環境很有日式風格,有鐵板席位都有普通餐枱,如果在鐵板席位就可以望住師傅料理,氣氛都幾唔錯!如果想坐鐵板位就要提早預定啦!特選席前鐵板燒二人餐非常豐富,充滿儀式感!侍應會先準備玄米茶同意大利花茶,兩款茶都好味,口感清新淡稚。煙三文魚沙律: 賣相唔錯,煙三文魚夠大塊,入口細膩冇渣,配上新鮮沙律菜,口感層次豐富。蟹肉海膽松露溏心蛋: 非常有特色,蛋型杯中装咗蟹肉、海膽、黑松露,上面再鋪溏心蛋,撈混一齊食,鮮甜又好味。白舞茸蠔湯鍋:蠔咁煮勁鮮甜,咬落好有口感,而且同白舞茸好夾。刺身帶子豆腐鯛魚湯:刺身級大粒帶子,豆腐鯛魚湯鮮香微甜,豆腐嫩滑非常有質感。活龍蝦: 師傅表演燒龍蝦都幾有睇頭,可惜我哋離比較遠,龍蝦生猛,燒得表面焦香,肉質鮮甜彈牙。熊本A5和牛薄燒配香煎野菜:A5和牛高質,入口嫩滑,油脂極香,在卷起炸蒜同蔥,口感層次豐富。松葉蟹肉炒飯: 份量滿足,炒飯粒粒分明,充滿蛋香,用松葉蟹炒勁好味。甜品:蘋果雪芭,賣相一流,好適合打卡,雪芭冰冰涼涼而且口感綿密。
如果想坐鐵板位就要提早預定啦!
特選席前鐵板燒二人餐非常豐富,充滿儀式感!