Restaurant: Tora Tetsu Teppan Yaki
Terms & Details:
2024-12-22 957 views
最近我在網上發現虎鐵推出了日式和牛海鮮套餐的優惠價HKD799,並且消費滿HKD1500還可以獲得龍蝦/指定清酒/全單9折的優惠。我們太遲預約,當日吧台已滿座。建議如果想坐吧台枱欣賞師傅廚藝的,要早些訂座。雖然當日滿座,但職員服務十分貼心。會字細介紹食材及不斷添茶。時令沙律沙律菜新鮮脆口。特別的是,沙律中還加入了一種口感像霧蓮的蔬菜,經過詢問店員後得知是蓮芋。蓮芋的口感獨特,為這道沙律增添了層次感。茶碗蒸以蛋殼造型呈現,十分可愛。茶碗蒸的口感細膩,散發著淡淡的蟹肉味。虎蝦+銀鱈魚虎蝦十分新鮮,肉質彈牙,搭配由蝦頭製作的蝦膏醬,帶出蝦的鮮甜。銀鱈魚則煎得外皮酥脆,肉質香嫩。鮑魚魚的肉質軟滑,熟度剛好。對於喜歡重口味的可以搭配旁邊的海苔蟹肉汁。底下的紅綠雞冠草則增添了清新的口感。鵝肝鵝肝的油香,搭配上香脆的多士和自家製的黑醋。A5和牛薄燒+香煎野菜和牛充滿油脂香,配搭了大量香蔥和炸蒜片。香煎的野菜包括了翠玉瓜、南瓜及蕃薯,熟度掌握得恰到好處。蟹肉炒飯份量蠻多炒得乾身香口。火焰梳乎厘雪糕 +HKD49打卡💯為整道菜增加了滿滿的儀式感!!綠茶雪糕搭配紅豆的經典組合,梳乎厘柔軟充滿蛋香。小總結❤️

虎蝦+銀鱈魚

鮑魚

鵝肝
鵝肝的油香,搭配上香脆的多士和自家製的黑醋。

A5和牛薄燒+香煎野菜

蟹肉炒飯
份量蠻多炒得乾身香口。

火焰梳乎厘雪糕 +HKD49

小總結❤️❤️❤️❤️❤️
📌銀鱈魚香嫩
📌虎蝦鮑魚新鮮彈牙
📌鵝肝充滿油香
📌火焰梳乎厘打卡💯

• 鵝肝
  • 活鮑魚配蟹肉海苔醬
呢間鐵板燒餐廳CP值高,有吧枱或沙發座位,侍應服務態度非常好,揀咗Autumn Delights套餐時令沙律🈶蕃茄仔及爽口嘅沙律菜,味道酸甜適中茶碗蒸上面有蟹肉,每一口都如絲般滑順大條又彈牙嘅虎蝦煎到好香口,銀鱈魚肉質細膩,鮮嫩多汁,外皮烤至微焦,點上醬汁食就更滋味鮑魚配有海苔忌廉汁,肉質厚實,咬落去彈牙有勁鵝肝又大塊又厚身,入口即化,連埋香脆嘅多士一齊食,非常美味A5和牛薄燒7️⃣成熟,肉質柔嫩,裡面包著蔥粒及乾蒜片,配上香煎野菜🉑解油膩感味噌湯上面有豆卜,飲落香濃美味,溫暖又滋潤蟹肉炒飯炒到粒粒分明,每一口都能感受到蟹肉嘅鮮甜梳乎厘雪糕係即場整,揀咗綠茶🍵及雜莓雪糕各一,梳乎厘口感輕盈,好似雲朵般柔軟,香甜而不膩

時令沙律🈶蕃茄仔及爽口嘅沙律菜,味道酸甜適中

茶碗蒸上面有蟹肉,每一口都如絲般滑順

鮑魚配有海苔忌廉汁,肉質厚實,咬落去彈牙有勁

鵝肝又大塊又厚身,入口即化,連埋香脆嘅多士一齊食,非常美味

味噌湯上面有豆卜,飲落香濃美味,溫暖又滋潤

蟹肉炒飯炒到粒粒分明,每一口都能感受到蟹肉嘅鮮甜

2025-01-06 0 views
👩🏻‍❤️‍💋‍👩🏼同好姊妹食鐵板燒做冬😚揀咗我哋都好鐘意嘅日本鐵板燒餐廳試吓🥰呢間餐廳喺銅鑼灣商廈入面,裝修簡潔帶有日本風情,不過我哋太遲訂座無得坐吧檯🥲如果可以睇住廚師席前料理會更有風味。所以想食嘅記得預早訂座喇!♡Autumn Delights ✰原價$1142/位 優惠價$799/位❗️❥時令沙律‎𐮛蓮芋、羽衣甘藍、沙律菜配上酸沙律醋❥蟹肉茶碗蒸‎𐮛滑溜嘅蒸蛋,加咗鮮甜嘅蟹肉同冬菇粒❥虎蝦、銀鱈魚‎𐮛香煎鱈魚及虎蝦,配蝦膏醬汁,虎蝦非常彈牙,配上蝦膏醬好好食!❥鮑魚‎𐮛南非孔雀鮑魚,配海苔蟹肉汁,鮑魚肝臟煎香咗好惹味😋❥鵝肝多士配魚子醬‎𐮛厚切鵝肝,外脆內軟。❥A5和牛薄燒、香煎野菜‎𐮛和牛包裹蔥蒜煎香,配菜有燒番薯、南瓜、翠玉瓜,配上松露黑醋汁及竹炭鹽,第一次食和牛用露汁,又幾特別。❥麵豉湯❥蟹肉炒飯‎𐮛炒飯粒粒分明,唔錯❥疏乎厘雪糕‎𐮛真正用疏乎厘配雪糕,唔係疏乎厘pancake。唔算太甜幾好。雪糕口味每日不同,當日有綠茶味及梨味雪糕,配埋紅豆蓉。

♡Autumn Delights
✰原價$1142/位 優惠價$799/位❗️

❥時令沙律
‎𐮛蓮芋、羽衣甘藍、沙律菜配上酸沙律醋

❥蟹肉茶碗蒸
‎𐮛滑溜嘅蒸蛋,加咗鮮甜嘅蟹肉同冬菇粒

❥虎蝦、銀鱈魚

❥鮑魚
‎𐮛南非孔雀鮑魚,配海苔蟹肉汁,鮑魚肝臟煎香咗好惹味😋

❥鵝肝多士配魚子醬
‎𐮛厚切鵝肝,外脆內軟。

❥A5和牛薄燒、香煎野菜

❥麵豉湯

❥蟹肉炒飯
‎𐮛炒飯粒粒分明,唔錯

❥疏乎厘雪糕
雪糕口味每日不同,當日有綠茶味及梨味雪糕,配埋紅豆蓉。
2024-12-17
Type of Meal
Dinner
2024-12-30 269 views
又到生日飯系列今次係小編男朋友生日😂🎂今次叫左”主廚推介套餐”$3189/2p(Openrice訂枱有75折)每樣野食都好有水準好新鮮最鍾意食係大鮑魚同埋和牛厚燒鮑魚煎得好香有少少外脆內軟嘅感覺加埋用鮑魚肝整嘅醬汁提鮮超正和牛口燒入口即溶仲可以有唔同嘅配搭襯嚟食🫖意大利花茶🌯和牛薄燒卷沙律🥚黑松露海膽蟹肉溏心蛋🍴原隻鮮活澳洲黑邊大鮑魚🦞活龍蝦🐖熊本縣A5和牛厚燒🥕香煎野菜🥘刺身帶子豆腐鯛魚湯🍚黑松露和牛炒飯🍨火焰鐵板梳乎厘雪糕最後嘅火焰鐵板疏乎厘雪糕視覺效果已經超好疏乎厘煎得好香蛋味襯埋雪糕為成餐飯畫上完美句號✨✨晚餐時段💰$3189/2p * (Openrice訂枱有75折)
又到生日飯系列
今次係小編男朋友生日😂🎂
今次叫左”主廚推介套餐”$3189/2p
(Openrice訂枱有75折)
每樣野食都好有水準好新鮮

雪糕視覺效果已經超好
疏乎厘煎得好香蛋味襯埋雪糕
為成餐飯畫上完美句號✨✨

晚餐時段
💰$3189/2p * (Openrice訂枱有75折)
2024-12-30 292 views
☺️今次到我帶我閨蜜姊妹去做冬!銅鑼灣都係我哋必定約去搵食之地,俾我搵到間唔錯嘅鐵板燒,我哋兩個都鍾意食鐵板燒!所以我就揀咗呢間 #虎鐵 !聽聞佢啲南非鮑魚勁大隻又彈牙!!真係要試過究竟先得🥰▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️🥩Autumn Delights🥗蓮湖沙律菜: 蓮芋/羽衣甘藍/沙律菜配上沙律醋食大餐之前更加開胃😍🦀蟹肉茶碗蒸:蒸蛋加咗蟹肉蘑菇,日式嘅蒸發令到啲蛋勁滑溜!又有蟹肉嘅鮮甜!唔錯!🐟香煎銀鱈魚虎蝦配蟹膏汁,虎蝦非常彈牙,配埋蟹膏鮮甜味一流!銀鱈魚翼煎到非常脆口!☺️鮑魚南非孔雀鮑魚配海苔蟹肉汁,非常彈牙嘅鮑魚配上鮮味十足嘅海苔蟹肉汁,簡直絕配!🪿鵝肝魚子醬多士,鵝肝勁肥美,再加脆卜卜嘅多士,美食絕配!🥩A5和牛薄燒配上香煎野菜,再加上蒜片,另外亦有松露黑醋汁同竹炭鹽配合和牛一齊食,鹹味剛剛好,黑醋汁亦可以令到黃牛太油膩,仲有配埋番薯南瓜翠玉瓜甜味足夠解油!🍲麵豉湯,法式碗裝麵豉湯好有儀式感!🍚蟹肉炒飯如果唔夠飽呢個蟹肉飯一定要食埋佢,超好味!🍮疏乎厘雪糕,有幾款雪糕可以自己同店員講,疏乎厘亦好軟熟,唔錯嘅結尾!😍整體氣氛非常和暖,傾偈談心唔錯嘅餐廳!上菜速度亦都好快,唔會等

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
🥩Autumn Delights

🥗蓮湖沙律菜: 蓮芋/羽衣甘藍/沙律菜配上沙律醋
食大餐之前更加開胃😍

🪿鵝肝魚子醬多士,鵝肝勁肥美,再加脆卜卜嘅多士,美食絕配!

🍲麵豉湯,法式碗裝麵豉湯好有儀式感!

🍚蟹肉炒飯如果唔夠飽呢個蟹肉飯一定要食埋佢,超好味!

🍮疏乎厘雪糕,有幾款雪糕可以自己同店員講
,疏乎厘亦好軟熟,唔錯嘅結尾!

😍整體氣氛非常和暖,傾偈談心唔錯嘅餐廳!上菜速度亦都好快,唔會等得太耐時間剛剛好!
推薦👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼

🥩Autumn Delights
==原價$1142/位,人均優惠價$799
2024-12-23 227 views
[📍銅鑼灣|虎鐵鉄板燒 ]虎鐵鉄板燒係銅鑼灣好出名既鐵板燒,而家仲做緊優惠,只要消費滿$1500送龍蝦一隻或者指定清酒300ml一支或者全單9折。今次就揀左個日式和牛海鮮套餐,再加送龍蝦一隻,真係都幾抵食。🥚 茶碗蒸 時令沙律先黎個茶碗蒸暖下個胃,超多蟹肉而且滑嫩可口,再搭配新鮮既時令沙律,清爽又開胃。🦐 燒大虎蝦 燒銀鱈魚第一道主菜既大虎蝦燒得好鮮嫩,切割既方法令你不廢吹灰之力就可以食哂成隻蝦既精華,一下就可以索晒成個蝦頭。銀鱈魚的肉質鮮嫩,燒既火候掌握得好好。重點係佢個蝦醬,係用蝦既精華煮熟,配懷舊蝦肉,一試難忘。燒鮑魚鮑魚好新鮮,配搭埋有海苔同埋蟹肉嘅芡汁,真係令人回味無窮。🥖 鵝肝厚厚嘅鵝肝再配搭埋魚子醬的鹹香口感極佳。平時食開嘅鵝肝都好似食到成口油咁,但呢度嘅鵝肝唔會好油膩,一向唔係好食鵝肝嘅我都食晒成舊。而且仲有塊多士係底可以再減低油膩感覺。🐮 A5和牛薄燒配香煎野菜 A5和牛超級嫩滑入口即溶,而且有好多蔥花,口感好有層次。野菜分別係南瓜、番薯同埋翠玉瓜,南瓜同番薯勁好味,超級香甜。🦞 燒龍蝦燒龍蝦鮮甜無比,食得出勁新鮮,再配搭埋自家製嘅濃郁蝦膏海膽汁,完全同個龍蝦勁夾,
[📍銅鑼灣|虎鐵鉄板燒 ]

🥚 茶碗蒸 時令沙律

🦐 燒大虎蝦 燒銀鱈魚

燒鮑魚
鮑魚好新鮮,配搭埋有海苔同埋蟹肉嘅芡汁,真係令人回味無窮。

🥖 鵝肝

🐮 A5和牛薄燒配香煎野菜

🦞 燒龍蝦
燒龍蝦鮮甜無比,食得出勁新鮮,再配搭埋自家製嘅濃郁蝦膏海膽汁,完全同個龍蝦勁夾,更加帶得出個鮮甜。

🍲 龍蝦味噌湯
用返頭先個龍蝦頭嚟做嘅味噌湯,湯底清甜,龍蝦的鮮味融入其中,暖心又暖胃。

🦀 蟹肉炒飯
炒飯炒得好夠鑊氣又夠多蟹肉,再加埋蔥花同蛋花,重點係炒得夠乾身,粒粒分明。

🍨 梳芙厘雪糕
甜品部分係梳芙厘,見住師傅喺鐵板上面整,都幾有儀式感。朱古力味既雪糕滑順可口,為整體用餐畫上完美的句號。

🐮 日式和牛海鮮套餐 $799(優惠價)
(原價$1142,兩位起可享優惠)

總結來說,虎鐵鉄板燒是一個值得一試的地方,無論是食物的質量還是用餐的環境,都非常值得推介。食材非常之新鮮,同埋配搭上有好多自家製嘅醬汁,絕對能夠將食材昇華,提升到另一個層次。
2024-12-10
$799 (Dinner)
  • 活龍蝦配海膽醬
  • 鐵板梳芙厘雪糕
  • 蟹肉炒飯
店內有兩邊嘅bar枱,空間都好大,如果想坐bar枱欣賞師傅廚藝記住一定要訂位啦。時令沙律 . 茶碗蒸 - 作為前菜十分之開胃,第一次食到蓮芋呢種日本蔬菜,口感好特別,店員仲好詳細咁介紹蓮芋比我地知道,相當專業!!!虎蝦.銀鱈魚 - 蝦肉彈牙,鮮蝦做出嚟嘅醬汁完全係精華,令到成件事更錦上添花,銀鱈魚煎得皮脆肉香,好食。南非鮑魚 - 鮑魚同內臟煎得剛剛好,配上海苔蟹肉汁鮮味更加出,用紅綠色海藻作伴碟,視覺效果更吸引。鵝肝 - 配上脆脆嘅多士再加上自家制黑醋,鵝肝肥美,滿口都是油脂,完全大滿足。A5和牛薄燒. 野菜 - 和牛嘅油脂好平均,入面包住滿滿嘅香蔥再加上佢地自家制嘅炸蒜片,輕輕沾上少量竹鹽,口感層次完全昇華。蟹肉炒飯. 麵豉湯 - 飯粒分明夠乾身,麵豉湯濃郁暖胃又解膩。最後甜品加$49轉做火焰梳乎厘雪糕,儀式感滿滿,梨味雪糕少少酸中和返紅豆嘅甜味,梳乎厘柔軟,滿足感十足。消費滿$1500仲會有3選1嘅優惠,而今次我地就揀左全單9折嘅優惠,仲更加抵。

• 鵝肝多士
  • 南非鮑魚
呢間鐵板燒一直book mark咗好耐,坐喺吧枱前近距離廚師即席烹調各種新鮮食材👨🏻‍🍳我哋四位分別都叫咗✨Autumn Delights (HKD799/ ppl)➖時令沙律🥗柚子汁配時令沙律菜,酸酸甜甜,開胃又清新✨➖蟹肉茶碗蒸🦀細膩滑嫩嘅蒸蛋配合蟹肉,令茶碗蒸香氣更濃郁👍🏻➖鐵板海鮮🦐🐟銀鱈魚肉質細膩,入口即溶,鐵板煎到恰到好處,少許金黃色✨大虎蝦口感彈牙,配合在旁的蝦膏醬,味道鮮味🤤香煎鵝肝配意大利黑醋醬,油脂豐富的鵝肝配合香脆多士,入口即溶,令整體口感更豐富👅南非鮑魚口感新鮮爽口,配合些少海苔蟹肉汁及三文魚籽➖M5和牛薄燒🐮M5和牛油脂豐富,包裹住蒜粒及蔥粒,再配合甘香嘅蒜片,令整體更香口惹味➖香煎野菜🥬分別有南瓜,番薯,翠玉瓜➖蟹肉炒飯蟹肉炒飯炒得粒粒分明,蛋漿包裹住每一粒米飯,香氣四溢🍳➖梳乎厘雪糕師傅即場製作,空氣感增加口感及層次,配合香梨雪糕🍐、紅豆及黑糖蜜,為整餐畫下完美句點,相當滿足😌而家消費滿$1500仲有野送👇👇👇(兩位送龍蝦一隻/指定清酒300ml一支/全單9折)

時令沙律🥗
柚子汁配時令沙律菜,酸酸甜甜,開胃又清新✨

蟹肉茶碗蒸🦀
細膩滑嫩嘅蒸蛋配合蟹肉,令茶碗蒸香氣更濃郁👍🏻

鐵板海鮮🦐🐟
南非鮑魚口感新鮮爽口,配合些少海苔蟹肉汁及三文魚籽

M5和牛薄燒🐮

香煎野菜🥬
分別有南瓜,番薯,翠玉瓜

蟹肉炒飯
蟹肉炒飯炒得粒粒分明,蛋漿包裹住每一粒米飯,香氣四溢🍳

而家消費滿$1500仲有野送👇👇👇
(兩位送龍蝦一隻/指定清酒300ml一支/全單9折)

2024-12-17 315 views
11月生日月🎂生日飯接踵而來❤️友人安排了去這家吃鐵板燒🥰~🔥Autumn Delights ✨限時優惠價$799/位另外消費滿$1500可以再自選option~最後我地揀咗兩位送龍蝦一隻😋🦞~都真係好抵食👍🏻👍🏻而且每一道菜擺盤都很美❤️是視覺的享受。-🥗時令沙律Seasonal Salad-🥚茶碗蒸(有蟹肉絲)Steamed Custard Egg-🦐虎蝦 & 銀鱈魚Tiger Prawn & Black Cod-🤎鮑魚 & 龍蝦🦞Abalone & Lobster -🖤鵝肝Foie Gras-🐮A5和牛薄燒 & 香煎野菜Grilled Thin-sliced A5 Wagyu with Assorted Vegetable Teppanyaki-🥣湯(魚湯)Soup-🍚蟹肉炒飯Fried Rice with Crab-💛梳乎厘雪糕Souffle with Ice-cream
11月生日月🎂生日飯接踵而來❤️
友人安排了去這家吃鐵板燒🥰~

🔥Autumn Delights ✨限時優惠價$799/位
另外消費滿$1500可以再自選option~
最後我地揀咗兩位送龍蝦一隻😋🦞~都真係好抵食👍🏻👍🏻

而且每一道菜擺盤都很美❤️是視覺的享受。

-🥗時令沙律
Seasonal Salad
時令沙律

-🥚茶碗蒸(有蟹肉絲)
Steamed Custard Egg

鮑魚 & 龍蝦
A5和牛薄燒 & 香煎野菜
魚湯
梳乎厘雪糕
呢間餐廳有幾個朋友食過都讚好 水準好穩定😌今次黎到叫左日式和牛海鮮套餐 套餐包含非常多款食物食材精緻豐富 味覺 嗅覺同視覺既享受都有齊哂☺️兩個人去食可以用優惠價享用 真係好抵食極力推薦大家同朋友去食🥰呢間餐廳環境寬敞舒適 用餐區既布局同座位既安排都有足夠既活動空間 完全唔覺得有好逼既感覺☺️呢到既職員好細心 每道菜都會仔細介紹食材😌環境氣氛食物職員所有野 享受左一餐好滿足既海鮮大餐🥚 茶碗蒸 和 時令沙律呢到既茶碗蒸非常出色 記得襯熱食 高湯非常鮮甜☺️蒸蛋質地柔滑 配上高湯既鮮甜 成件事好暖胃舒適時令沙律用上新鮮蔬菜 每款菜都非常爽甜清甜😋調配既酸甜柚子醬汁 入口有自然的清香 非常醒胃😛🦐 🐠🍴燒大虎蝦 和 燒銀鱈魚 和 燒鮑魚隨後係燒大虎蝦同燒銀鱈魚 食材好新鮮😌師傅控制火候恰到好處 完全冇過熟既情況出現燒大虎蝦既肉質好爽身彈牙 表面燒到微微焦香😋每一啖都食到好滿足既蝦肉味 仲保留到肉汁既感覺燒銀鱈魚 魚肉肉質嫩滑 油脂均勻 入口好有油脂香味外層表皮燒到香脆既焦香 外脆內軟 好滿足😝燒鮑魚口感爽滑有彈性 鮑魚一啲都唔會韌配埋師傳特製既蟹肉醬汁 額外加左份鮮甜😛🥖 魚子醬鵝肝多士魚子醬鵝
呢間餐廳有幾個朋友食過都讚好 水準好穩定😌

呢到既茶碗蒸非常出色 記得襯熱食 高湯非常鮮甜☺️
蒸蛋質地柔滑 配上高湯既鮮甜 成件事好暖胃舒適
時令沙律用上新鮮蔬菜 每款菜都非常爽甜清甜😋
調配既酸甜柚子醬汁 入口有自然的清香 非常醒胃😛
日式和牛海鮮套餐(茶碗蒸和時令沙律)

🦐 🐠🍴燒大虎蝦 和 燒銀鱈魚 和 燒鮑魚
外層表皮燒到香脆既焦香 外脆內軟 好滿足😝
燒鮑魚口感爽滑有彈性 鮑魚一啲都唔會韌
配埋師傳特製既蟹肉醬汁 額外加左份鮮甜😛
日式和牛海鮮套餐(燒大虎蝦和燒銀鱈魚)
日式和牛海鮮套餐(燒鮑魚)

🥖 魚子醬鵝肝多士
魚子醬鵝肝多士絕對係奢華既代表
鵝肝切成厚厚的一大片 煎得非常之香😝
外表微脆 鵝肝內𥚃軟滑甘香 魚子醬既鮮味
配上多士一齊食 令成個口感更加豐富😋
日式和牛海鮮套餐(魚子醬鵝肝多士)

🐮 A5和牛薄燒 配香煎野菜
A5和牛薄燒可以係話最期待既一道菜 完全冇令我失望
A5和牛入口即溶 非常香既牛脂味 入面配有大量蔥蒜😋
蔥蒜除左令成件事更加香口惹味 仲可以中和油膩感
旁邊配上既香煎野菜絕對唔好輕視佢既質素😛
特別要讚下香煎南瓜 非常之香甜 口感外脆內𥚃軟糯😌
日式和牛海鮮套餐(A5和牛薄燒配香煎野菜)

🦞 燒龍蝦 配 蝦膏海膽汁(贈送;每消費滿$1500)
額外贈送的燒龍蝦配蝦膏海膽汁 又係令人好驚喜
龍蝦肉無比鮮甜 爽口 彈牙 每一啖都食到鮮甜既味道☺️
蝦膏海膽汁風味濃郁 蝦膏的鮮香與海膽的豐厚融為一體
令成道菜式再度提升鮮味程度 令人回味無窮😝

🍲 龍蝦味噌湯
接近尾聲既龍蝦味噌湯 湯頭溫潤 味道鮮味十足☺️
最尾有一碗鮮甜既海鮮湯 能夠中和到油膩感
飲完之後 非常暖胃舒適 繼續有胃口食埋之後既菜式🤪
日式和牛海鮮套餐(龍蝦味噌湯)

🦀 蟹肉炒飯
蟹肉炒飯炒得粒粒分明 除左配上鮮甜蟹肉🥰
再配上香蔥炸蒜 成件事好香口惹味鮮味 滿滿既飽足感😛
日式和牛海鮮套餐(蟹肉炒飯)

🍨 梳芙厘雪糕(椰子味雪糕)
甜點係梳芙厘雪糕 師傅會即場係客人面前製作梳芙厘
眼見住梳芙厘製作過程 成件事既體驗特別滿足🥰
梳芙厘口感非常輕盈 蛋味香濃
椰子味雪糕亦非常高質 清甜濃香既椰子味😛
日式和牛海鮮套餐(梳芺厘雪糕)

今次成個體驗都好滿意 廚師即場係客人面前烹調
成個用餐感覺都好享受 整體環境氣氛都好好🥰

🐮 日式和牛海鮮套餐 $799(優惠價)
(原價為$1142,兩位起則可享有優惠價)
2024-12-10
Type of Meal
Dinner
日式和牛海鮮套餐(茶碗蒸和時令沙律)
日式和牛海鮮套餐(燒大虎蝦和燒銀鱈魚)
日式和牛海鮮套餐(燒鮑魚)
日式和牛海鮮套餐(魚子醬鵝肝多士)
日式和牛海鮮套餐(A5和牛薄燒配香煎野菜)
日式和牛海鮮套餐(燒龍蝦)
日式和牛海鮮套餐(龍蝦味噌湯)
日式和牛海鮮套餐(蟹肉炒飯)
日式和牛海鮮套餐(梳芺厘雪糕)
2024-12-11 257 views
這間餐廳位於銅鑼灣的市中心十分之方便,加上座位十分舒適,抽風效果良好.茶碗蒸細膩滑嫩,蒸汽中透露出淡淡的香氣,讓人回味無窮。虎蝦的鮮美令人驚艷,每一口肉質緊實彈牙,與醬汁完美融合。銀鱈魚的細膩醇厚相得益彰,兩者都是海洋的瑰寶,讓人感受到大自然的慷慨饋贈。鮑魚十分之爽口,配上自家製的醬汁令人十分之回味.鵝肝的濃郁,簡直是舌尖上的奢華享受,入口即化而A5和牛薄燒更是將肉質的鮮發揮到了極致,每一片都如絲般柔滑,搭配特製醬料,令人感受到幸福.配上香煎野菜作為一道清爽的配菜,不僅色彩鮮艷,更在口感上帶來了別樣的驚喜,讓人在享受大魚大肉的同時,也能感受到蔬菜的清新與自然的味道。蟹肉炒飯粒粒分明,蟹肉的鮮甜與米飯的香糯完美結合,是一道不可多得的美味佳餚。最後的梳乎釐雪糕,更是為這場美食之旅畫上了一個完美的句號,輕盈的口感與濃郁的奶香交織在一起,讓人陶醉其中。這家餐廳的菜式種類繁多,每一道都充滿了創意與匠心。從海鮮到肉類,從清爽的沙拉到濃郁的甜品,每一道都能讓人感受到大廚的精湛技藝與對美食的熱愛.

茶碗蒸細膩滑嫩,蒸汽中透露出淡淡的香氣,讓人回味無窮。

鮑魚十分之爽口,配上自家製的醬汁令人十分之回味.

鵝肝的濃郁,簡直是舌尖上的奢華享受,入口即化

2024-12-08 361 views
位於銅鑼灣的「虎鐵鐵板燒」,主打日式鐵板燒,最近有秋季優惠,七折便可以品嚐到晚市豪華鐵板燒‼️同時可以一次過吃到鮑魚、鵝肝、和牛❤️消費滿$1,500可以選擇龍蝦🦞/原支清酒🍾/再九折😆,真是性價比很高🤩✨Autumn Delights $799 (原價$1,142)✨時令沙律:清爽開胃✨茶碗蒸:蛋味香濃,質地嫩滑✨虎蝦:煎至香脆:肉質爽彈✨銀鱈魚:魚肉嫩滑✨鮑魚:質地軟腍✨鵝肝:質地厚切,油脂豐富✨A5和牛薄燒:加入炸蒜及蔥粒,口感香脆,和牛香味濃郁✨香煎野菜✨湯✨蟹肉炒飯:粒粒分明,炒至乾身✨梳乎厘雪糕:即場製作,空氣感重,入口即化,配上香芋雪糕、紅豆及黑糖蜜,相當滿足

✨時令沙律:清爽開胃
✨茶碗蒸:蛋味香濃,質地嫩滑
✨虎蝦:煎至香脆:肉質爽彈
✨銀鱈魚:魚肉嫩滑
✨鮑魚:質地軟腍
✨鵝肝:質地厚切,油脂豐富
✨A5和牛薄燒:加入炸蒜及蔥粒,口感香脆,和牛香味濃郁
✨香煎野菜
✨湯
✨蟹肉炒飯:粒粒分明,炒至乾身
2024-12-07 310 views
踏入12月,開始聚會的一個月份。今晚預約了鐵板燒和朋友相聚。點了日式和牛海鮮套餐,一碟又一碟在面前呈現。時令沙律:蕃茄仔酸甜,沙律菜新鮮,口感清新。茶碗蒸:質地細膩滑嫩,香氣濃郁。海鮮:鮑魚爽口彈牙,新鮮可口,配蟹肉海苔醬,味道更出色。大虎蝦鮮美,色澤吸引,虎蝦肉質飽滿,口感彈牙。而銀鱈魚肉質細膩,煎到恰到好處,少許金黃,散發淡淡魚香。鵝肝:油脂豐富的鵝肝煎完香噴噴,入口即溶,而多士香脆。和牛:A5和牛薄燒如絲般柔滑,入口即化,中間夾住香蔥和乾蒜,更加香口。野菜:南瓜、脆玉瓜、蕃薯,清新健康。炒飯:廚師於面前即炒,香氣四溢,米飯粒粒分明,蟹肉絲絲入味。湯:味增湯味道濃郁,配豆腐及香菜。甜品:梳芙厘亦在面前呈現,口感輕盈,充滿淡淡的奶香,配上甜蜜雪糕。

時令沙律:
蕃茄仔酸甜,沙律菜新鮮,口感清新。

茶碗蒸:
質地細膩滑嫩,香氣濃郁。

海鮮:
鮑魚爽口彈牙,新鮮可口,配蟹肉海苔醬,味道更出色。
大虎蝦鮮美,色澤吸引,虎蝦肉質飽滿,口感彈牙。
而銀鱈魚肉質細膩,煎到恰到好處,少許金黃,散發淡淡魚香。

鵝肝:
油脂豐富的鵝肝煎完香噴噴,入口即溶,而多士香脆。

和牛:
野菜:
南瓜、脆玉瓜、蕃薯,清新健康。

炒飯:
廚師於面前即炒,香氣四溢,米飯粒粒分明,蟹肉絲絲入味。

湯:
味增湯味道濃郁,配豆腐及香菜。

甜品
2024-12-02 367 views
朋友生日想食鐵板燒,係銅鑼灣就搵左間高質又性價比高嘅鐵板燒店內以時尚簡潔為主,空間感十足餐廳以鐵板燒套餐為主,可以近距離觀賞廚師即席烹調各種新鮮食材店員服務殷勤有禮,每道菜都會用心介紹食材及品嘗方法,值得一讚食物方面 :晚市鐵板燒一人前新鮮沙律 : 火龍果、沙律菜、青豆、車厘茄、配上柚子汁,酸酸甜甜,開胃又清新嘅沙律茶碗蒸 : 蒸蛋非常嫩滑,入便有瑤柱、冬菇、木耳絲、蔥粒,日本魚,味道清甜有蛋香銀鱈魚、虎蝦 : 銀鱈魚煎得外皮香脆,肉質嫩滑,虎蝦肉爽口彈牙,再蘸上用蝦膏煮成醬汁,啖啖都充滿虎蝦味南非鮑魚、鵝肝多士 : 鮑魚新鮮爽口,再蘸少少海苔蟹肉汁及三文魚籽一食,味道有層次,鵝肝油脂豐富,再加上魚子醬及自家製無花果意大利黑醋,配煎得香脆到多士上,真係 Perfect MatchA5薄燒和牛、香煎野菜 :  A5和牛油脂豐富,口感嫩滑,入便包住蒜粒及蔥粒,夠曬香口惹味,另外配上香煎南瓜、翠肉瓜、蕃薯,蘸少少竹炭鹽及蒜片一齊都非美味蟹肉炒飯 : 炒飯炒得粒粒分明,口感身,有大量蟹肉及蛋絲,暖胃飽肚味噌湯 : 湯味濃郁,豆腐、昆布加麵豉作簡單調味,去膩暖肚梳乎厘蛋糕 : 賣相非常吸睛,梳乎
朋友生日想食鐵板燒,係銅鑼灣就搵左間高質又性價比高嘅鐵板燒

店內以時尚簡潔為主,空間感十足

食物方面 :

晚市鐵板燒一人前

味噌湯 : 湯味濃郁,豆腐、昆布加麵豉作簡單調味,去膩暖肚
梳乎厘蛋糕 : 賣相非常吸睛,梳乎厘空氣感滿滿,再配埋香芋雪糕同紅豆一齊食,相當甜蜜,為一餐美味嘅鐵板燒做總結
2024-11-27
$799 (Dinner)
2024-11-29 353 views
秋天新menu好抵食有A5和牛、活鮑魚、鵝肝、虎蝦、銀鱈魚一共11道菜只需$799/位每消費滿$1500送(兩位送龍蝦一隻/指定清酒300ml一支/全單9折)即係2個人食就已經有優惠!❇️食物一如以往教keep到水準廚師用心去煮 好味😋加上細心嘅服務 值得食完再嚟食!👍🏻💠Autumn Delights($799/位)🔸時令沙律先嚟個清新沙律配柚子醋開一開胃。🔸茶碗蒸好滑、好滑!食到鮮甜嘅高汁味。🔸虎蝦大隻肥美又爽甜!啖啖肉,配埋濃濃嘅蝦頭膏醬非常滋味。🔸銀鱈魚煎完仲好滑、食到麵豉醬嘅香味!魚皮就脆卜卜好香,正!🔸活鮑魚配蟹肉海苔醬鮑魚好大隻!廚師煎到剛剛好,好鮮甜彈牙!鮑魚肝甘香綿滑,沾上海苔醬食更提鮮。🔸鵝肝煎到好香,外層微微脆口,中間軟滑入口即化,配法國黑醋,令口味更平衡。🔸A5和牛薄燒鬆軟嫩滑、牛味適中!煎到金黃色,再配埋甘香嘅蒜片好香口!正!🔸香煎野菜🔸蜆湯🔸蟹肉炒飯🔸梳乎厘雪糕

秋天新menu好抵食
有A5和牛、活鮑魚、鵝肝、虎蝦、銀鱈魚
一共11道菜只需$799/位
每消費滿$1500送
(兩位送龍蝦一隻/指定清酒300ml一支/全單9折)
即係2個人食就已經有優惠!❇️
食物一如以往教keep到水準
廚師用心去煮 好味😋
加上細心嘅服務
值得食完再嚟食!👍🏻

💠Autumn Delights($799/位)
🔸時令沙律
先嚟個清新沙律配柚子醋開一開胃。

🔸茶碗蒸
好滑、好滑!食到鮮甜嘅高汁味。

🔸虎蝦
大隻肥美又爽甜!啖啖肉,配埋濃濃嘅蝦頭膏醬非常滋味。

🔸銀鱈魚
煎完仲好滑、食到麵豉醬嘅香味!魚皮就脆卜卜好香,正!

🔸活鮑魚配蟹肉海苔醬

🔸鵝肝