2020-05-18
今日男朋友來接我收工,就喺附近搵食啦~行過依間冰室想食西多士,就入咗去啦🤣榛子醬西多士:多士份量大大件,外邊炸到金黃色但又冇濃,抵讚!另外餐廳用呢隻榛子醬味道岩岩好,唔會太甜,岩哂唔食太甜人士。😙招牌芝士半熟蛋牛肉漢堡:呢個漢堡好有驚喜,性價比好高~包底鬆軟中又不失香脆~牛肉漢堡香味十足,煎得好香口,夾上慢慢融化的芝上同大大塊流心太陽蛋,一啖咬落去,口感十足😋招牌海南雞飯:我同男朋友都係「雞精」,見到海南雞當然要叫來試吓啦!雞都算幾多件,油飯幾香口,旁邊配個酸辣醬汁非常開胃!仲有晚餐加$9有一盅燉湯,今晚靚湯係花旗參螺片,清清地都唔錯架!話明雞精,我哋見到menu上有個好特別嘅避風塘生炸雞髀,當然要試埋啦!嘩,隻髀仲大隻過我隻手板,啖啖肉!避風塘風味少少辣,好惹味喎!而且炸得皮脆肉嫩,正!仲有好似都係招牌嘅樽仔奶茶,另外仲有樽仔咖啡,奶茶香滑,不錯吖~
行過依間冰室想食西多士,就入咗去啦🤣