東京米芝蓮1星拉麵店過江龍來港開店極具人氣⋯當然想試吓但之前成日都要排隊⋯一直都冇食到而家完全唔使排長龍⋯仲沒乜人⋯所以終於試到呢個主打貝汁湯底既米芝蓮拉麵難得嚟到梗係兩款貝汁拉麵都試哂,另外再加糖心蛋,隻蛋好味1)貝汁鹽味拉麵2)貝汁醬油拉麵聞說貝汁湯底混合大蜆、豚骨、魚介等食材熬製湯頭帶著強烈的鮮味,讓客人一試難忘先講鹽味⋯我飲第一啖湯會有好濃清甜既蜆味,好味但係未有一試難忘⋯唔知係咪為咗覺得矜貴D佢加左牛肝菌白松露油落去啲拉麵到,即刻冚晒啲鮮味⋯得返好濃既菌味,就試完變咗有啲失望再講醬油⋯朋友食完醬油味果款,亦都係太濃黑松露味覺得膩,亦都沒嘩好難忘⋯大家都話試過就算😅但係有讚三層豚肉片入口即溶好味我覺得如果真係好鍾意牛肝菌味道嘅話可以選貝汁鹽味嗰款拉麵⋯喜歡濃味同黑松露就可以選醬油果款~同埋佢個麵底係自家製⋯有啲似蕎麥麵嘅口感⋯有别於一般拉麵,想試吓都可以要讚環境舒適乾淨服務很好⋯2個人仲可以坐到4人枱
東京米芝蓮1星拉麵店過江龍來港開店
極具人氣⋯當然想試吓
但之前成日都要排隊⋯一直都冇食到
而家完全唔使排長龍⋯仲沒乜人⋯
所以終於試到呢個主打貝汁湯底既米芝蓮拉麵
難得嚟到梗係兩款貝汁拉麵都試哂,另外再加糖心蛋,隻蛋好味
1)貝汁鹽味拉麵2)貝汁醬油拉麵

先講鹽味⋯