部屋咖啡室

homemadecafe
2019-06-27 118 views
今晚放工約左朋友仔食飯,想靜靜地傾下計,唔想比人趕,就去左登打士廣場嘅部屋 cafe。裝潢好有home 的感覺, 有公仔, 又sofa, 又有自然光, 落左單之後 就去左玩下chess, 都幾新款, 打發時間一流-午市套餐包括餐湯和餐包同餐飲, 餐包值得一讚, 烤得脆香充滿蒜蓉香餐湯係南瓜忌廉湯南瓜的甜味都好出幾creamy,唔錯凱撒沙律--凱撒沙律夠大碟,羅馬生菜, 麵包粒煙肉碎,加埋巴馬臣芝士碎, 配自調的沙律醬,清新美味!-黑松露蘑菇意大利飯意大利燴飯好creamy, 入面有唔同嘅雜菌同黑松露, 非常足料,好多菇!素食朋友食完大讚特讚,---闊條雞肉麵闊條雞肉麵, 闊條麵好有口感, 白汁香濃,又香芝士味, 每啖都滋味無窮!食完好飽好滿足!--黑森林黑森林夠哂濃郁, 仲好特別有層朱古力醬環住隻杯, 超濃朱古力味!睇落飲落都覺得味濃!超級正!-Cafe 既大推薦之選 ‼️小食叫了蜜糖雞翼,即叫即炸, 脆卜卜幾好味 ,加埋蜜糖調味, 咸中帶甜, --雞翼上菜時熱辣辣,表皮好脆,D肉鮮滑入味. 正!-八寶美顏花茶八寶美顏花茶,有玫瑰花, 枸杞、紅棗和桂圓, 飲落有淡淡玫瑰香,層次分明的山楂

午市套餐包括餐湯和餐包同餐飲,
餐包值得一讚, 烤得脆香充滿蒜蓉香
南瓜忌廉湯

餐湯係南瓜忌廉湯
南瓜的甜味都好出幾creamy,唔錯

黑松露蘑菇意大利飯

意大利燴飯好creamy, 入面有唔同嘅雜菌同黑松露,
非常足料,好多菇!素食朋友食完大讚特讚,

黑森林
黑森林夠哂濃郁, 仲好特別有層朱古力醬環住隻杯,
超濃朱古力味!睇落飲落都覺得味濃!超級正!
Cafe 既大推薦之選 ‼️
蜜糖雞翼
雞翼上菜時熱辣辣,表皮好脆,D肉鮮滑入味. 正!
八寶美顏花茶

八寶美顏花茶,有玫瑰花, 枸杞、紅棗和桂圓, 飲落有淡淡玫瑰香,層次分明的山楂微酸, 加上甜甜的蜂蜜,口感特別甘甜誘人。
整體而言, 餐廳環境舒服, 岩哂同朋友一齊又食又傾, 餐點也美味, cp 值很高呢!
南瓜忌廉湯