話說訂左枱19號同屋企人食飯,Whatsapp訂座好方便,但因為家庭聚餐有老有嫩,唔想食圍餐問佢拎Main menu想訂定野食,可能涉及商業機密,所以佢答我「來到就有」,我知道,來到餐廳就有,最後我要上openrice先睇到呢間餐廳既menu,咁我訂左野食之後有人confirm收到訂野,之後我驚點得太多,減左幾道菜,WhatsApp 無人理我,直到打俾我confirm 18號booking, 留意返,我係訂19號,好彩有WhatsApp記錄,之後Whatsapp再confirm booking 我再同佢講減左菜,唔理我,繼續唔理,ok。用餐當日,前所未有既用餐體驗,12個人分2張枱,我知道既,政府規定無辦法,枱好逼我明白,因為個個都做節,我都好明白,但你要我屋企人坐圓櫈,你可唔可以同我講聲?老實講,出街食就係想舒舒服服,但呢個突然既安排,在情在理你係唔係要同我講聲?咁好啦,叫極都冇人理你,咁我地自己換返正常櫈,個侍應好好,印左張上菜紙俾我睇我Order左d咩,但我當日減菜既要求係無人理,要落左咁多既野食,算啦,真係算啦,果刻我淨係想快食快走,因為安排真係差到形容唔到,叫起菜,頭盤黑磚豆腐,我order 12件,你出10件仲要同我拗,我見佢一碟過擺埋同一碟,之後我同侍應講因為中間有膠板,所以d菜我想分返開兩碟,因為我本身所有菜都係order兩客就係唔想傳來傳去,六人一枱各食一碟,但個侍應話唔可以,?唔可以?我Order全部菜係兩客想分返兩碟上唔可以??咁我話「你幫我取消曬所有重覆既菜式佢啦全部留一客得啦」我係覺得橫店都要自己隔住塊膠板傳來傳去,咁我洗咩Order咁多,之後餐廳又俾驚喜我「又可以分返兩碟」。
食物,大部分都辣,芥末蝦球辣呢d我知道,我點會估到「脆米煎焗日本元貝皇」同「豬油渣雜菜粉絲煲」會係辣呢,點解我唔問?因為我連減訂菜單都被已讀不回,更何況問佢其他野?
食物味道?幾特別既,賣相靚仔,味道如果食到辣都好食既
服務?我知道侍應們都好忙,大節前夕個個都好辛苦好忙好躁,我都明白,但種種安排都不可能做到咁差。希望你地可以改善下。

2021-09-19
$350 (Dinner)