天外天

Above & Beyond
2021-03-12 1907 views
一聽到Hotel Icon,可能好多人第一印象都係佢地的 #自助餐,而實質佢地的中菜 - 天外天 亦都有一定水準。本身久不久都會去食午餐,而今次就同兩個朋友一齊去試下佢地的晚餐,全靠朋友有折扣優惠及有禮劵💰💰💰,今次我地平均$2xx/位,認真抵 🎉🎊。一坐低,琥珀合桃已奉上,這款小食真係食唔停口,我係清左碟😋😋😋(掛住食, 唔記得影相)🥢 錦露素雲吞,熱辣辣及夠脆,配合埋甜酸汁一流呀,再加上係用素代替肉,感覺上健康少少🥢 香梨🍐黑醋豬柳🐷 (我都唔記得個名係咪這個), 做法有點似咕嚕肉,但就改用黑醋汁,同樣酸酸甜甜好開胃,食完一嚿接一嚿🥢 頭抽煎龍躉球🐟,一上枱香氣撲鼻,肉質香滑,估唔到佢用薄薄漿粉包住🥢 魚湯浸菠菜🥬,這個菜真係葉多過莖,唔知係咪怕有渣呢,入口好順,魚湯香又唔鯹。整體黎講,對這餐好滿意。係環境燈光較暗,如果本身好攰,好易想瞓覺。🌗🌘🌑🌒🌓