2021-07-11
今日到大埔探朋友順便同朋友食雞煲同打邊爐,朋友介紹屋企附近有一間小店嘅雞煲同打邊爐,所以就去試下,餐廳門面比較細小,但餐廳內外都坐滿客人,我哋等左一陣就可以入座,店員都比較忙,只有兩位店員,但都好落力介紹他們的招牌雞煲,我同朋友就決定點左店員推介嘅招牌雞煲,原來餐廳都仲包左任食火鍋配料同任飲無酒精飲品。好快雞煲就送上,店員叫我哋等大家3-5分鐘,一打開好香,我哋都急不及待開始進食,我地叫左小辣,岩岩合適平時唔係食得太辣既我,而且雞肉好嫩滑亦都醃得十分入味,一口咬落去都十分彈牙。好快我哋已經將整個雞煲食哂,之後我地就點左一D火鍋配料,有魷魚筒,肥牛,五花腩肉,粟米等…其實仲有好多選擇,實在不能盡錄,其他火鍋配料都好新鮮,一個價錢已經可以食雞煲同打邊爐真係好超值。而且店舖雖然十分忙碌,但店員依然十分落招呼,認真抵讚,所以都希望大家多多支持呢種小店。