2021-08-27 171 views
放工去搵太太,太太話想食日本嘢,咁就上OpenRice 度搵下有冇啲咩好評啦,咁岩就搵到呢間「花火和食」好多好評,咁就去試下啦,係去嘅途中撞到太太嘅閨蜜,咁就3個一齊去食啦😋可樂餅28/2件(紫芋可樂餅 同 芝士可樂餅)紫芋餅入面好多紫芋 同 栗子蓉,材料好足,而芝士餅當然唔使講啦,芝士控嘅我,當然覺得一流啦🤪原條茄子🍆$48即叫即燒,需時15-20分鐘架,果然食好嘢係要有耐性架😆蟹蓋海膽醬黃金燒$38海膽醬配落蟹肉入面真係意想唔到咁夾🤤正!蒲燒原條鰻魚$148重點黎啦😂呢條鰻魚大條到連條茄子都比下去😄又大條又厚身,好味到不得了😋😋至尊牛肉鍋壽喜燒湯底$98牛肉嘅肉質好鮮嫩,上枱時牛肉係半生熟,食之前用啲湯淋上面,一變色就食得,得咗😏炭燒雞扒烏冬鰹魚湯底$70呢個烏冬一食就知係手打好煙韌嘅烏冬,小編同太太都唔太鍾意食淋身嘅烏冬,呢隻烏冬就正合我哋意😊加上用鏗魚熬成嘅湯底,非常鮮味😋值得一提:店內員工嘅服務態度非常良好 及 殷勤!令我哋非常享受呢一餐,在此感謝她們的用心服務!😉

可樂餅28/2件
(紫芋可樂餅 同 芝士可樂餅)

原條茄子🍆$48
即叫即燒,需時15-20分鐘架,果然食好嘢係要有耐性架😆

蟹蓋海膽醬黃金燒$38
海膽醬配落蟹肉入面真係意想唔到咁夾🤤正!

蒲燒原條鰻魚$148

至尊牛肉鍋壽喜燒湯底$98