2022-02-04 1342 views
年廿九午餐,去咗個鳥不生蛋嘅商場入面嘅和食餐廳食晏。A2 和風炸雞弁當($58),炸雞即炸熱辣辣,味道正常合格,白飯洒上飯素好啱送飯。C2 滑蛋雞肉丼($52),蛋未算滑但唔過老,雞肉OK,個汁亦都正常合格。牛肉可樂餅、芝士可樂餅(2件$28),同樣即炸,同樣味道正常合格。真心講,入去呢間餐廳之前是沒有抱任何期望,結果亦都係預料之內,所有嘢食都正常合格,沒有任何驚喜。咁點解又入去食呢?原因係店內的一幅布,裡面有12個漫畫角色的背影,十分吸引我眼球。大家又認得幾多個呢,我就認出9個,另外3個問朋友都知道了。
年廿九午餐,去咗個鳥不生蛋嘅商場入面嘅和食餐廳食晏。

大家又認得幾多個呢,我就認出9個,另外3個問朋友都知道了。
和風炸雞弁當
滑蛋雞肉丼
牛肉可樂餅、芝士可樂餅
$69 (Lunch)
2022-01-20 684 views
流心芝士漢堡 ($48 HKD) 散叫 招牌貓飯 (木魚、紫菜、蒜蓉牛油、日本醬油) ($15HKD)遺憾大家餓腸轆轆,未能攝下熔岩般芝士流出的一刻。點菜的友人表示,貓飯非常開胃,脆脆的木魚和紫菜,配以鹹香醬料,夠曬送飯。漢堡扒肉質細嫩,和洋合璧,滋味滿分。醬汁慢煮豬軟骨 轉定食 ($90HKD)豬軟骨肉嫩無渣,帶有豐沛油脂的軟骨部份入口即溶,整塊也能吃,毫不浪費。即使日式醬油偏甜,口感也不會過膩。連白飯都佐以脆口紫菜飯素,相當精緻。豐富的定食還包括開胃醃青瓜、清新的和式沙律和足料海帶豆卜味噌湯。和風滑蛋鰻魚丼 ($78 HKD)厚厚的滑蛋火候掌握正好,加上條條段切洋蔥,以及坊間丼飯少見的冬菇絲。大方的半條蒲燒鰻魚奉客,大把紫菜絲也是加分。值得一提醬汁份量適中,不會把珍珠米浸得過淋,卻令每顆飯粒平均入味。紫芋甘栗及芝士可樂餅 ($28 HKD/2pcs)好戲在後頭,可樂餅切半上碟,清晰可見內部芝士滿溢;栗子原粒作餡。粉漿厚度剛好,咬下外脆內軟,鹹甜皆宜。作為有少許資歷(?)的動漫宅,一見店鋪裝潢頓時熱血沸騰(淚奔)舊時經典、現正流行的少年向動漫掛畫和大量精美模型,來不及一一拍下。
流心芝士漢堡 ($48 HKD)
招牌貓飯

流心芝士漢堡

醬汁慢煮豬軟骨 轉定食 ($90HKD)
醬汁慢煮豬軟骨定食

和風滑蛋鰻魚丼 ($78 HKD)
和風滑蛋鰻魚丼

紫芋甘栗及芝士可樂餅 ($28 HKD/2pcs)

2021-12-20
招牌貓飯
和風滑蛋鰻魚丼
  • 日本可樂餅
  • 醬汁慢煮豬軟骨
2022-01-01 551 views
這小店位置介乎於土瓜灣及紅磡之間,在一個隱世的商場裡,大概不在這附近生活的人都好難察覺到這裡有座新式商場😂🙈這店屬半開揚式,木系裝修,簡潔整齊,午餐選擇蠻多的,有便當/丼飯/拉麵,價格在$48-$88👉🏻滑蛋饅魚丼套餐 (附味噌湯+飲品)看到Menu有饅魚秒選😍超久沒吃過了,還要用我愛的滑蛋方式烹煮❤️ 滑溜滑溜的日式汁煮滑蛋中有著咸甜咸甜的饅魚,配著下面熱辣辣的白飯,好難不好吃❤️💯👉🏻炭燒雞扒便當套餐 (附味噌湯+飲品)朋友點了這個~除了雞扒外,還有炸蝦,小小的味付螺肉,整體配著白飯吃也不會孤單~嚐了一小塊雞扒,是甜甜的日式燒汁,不錯吃👍🏻👉🏻和風大餃子拉麵朋友說是味千拉麵的朋友😂🙈🎈總歸一句:不是什麼高級日式料理店,味道也沒有什麼驚艷,但性價比高,整體用餐愉快,有機會還是會再來😊

👉🏻滑蛋饅魚丼套餐 (附味噌湯+飲品)

👉🏻炭燒雞扒便當套餐 (附味噌湯+飲品)

👉🏻和風大餃子拉麵
朋友說是味千拉麵的朋友😂🙈

🎈總歸一句:
炭燒雞扒便當套餐
滑蛋饅魚丼套餐
$70 (Lunch)
炭燒雞扒便當套餐
滑蛋饅魚丼套餐
90年代日本菜盛行,以致一街都係濫竽充數嘅日式料理店,但賣嘅通常都係質素唔得嘅食物。時至今日,香港人食日本嘢已經食到好精,一般嚟講質素冇返咁上下,都冇可能做得住。點知今日食到呢間餐廳,簡直令我覺得時光同質素都大倒流!本來家人話要食呢間餐廳,我都不抱太大期望,簡簡單單一個晚飯,唔會要求有太好嘅食物質素,總之係用心煮就已經夠。但係我哋點嘅兩個主菜,連呢個基本要求都做唔到!首先出事嘅係洋蔥雞肉煮,呢個雞肉煮上菜望落已經好古怪,我心諗點解啲雞肉炒完係棒狀呢?我一放入口食到個味就知,根本就係超市啲急凍雞串嚟嘅!再望真啲,連個竹簽孔都睇到,雞肉形狀亦好明顯係棒狀!2022年都就到喇!我諗唔到有乜理由可以用雞串炒洋蔥當菜式賣!另一道黑豚肉眼鍋,同樣冇誠意,湯底揀壽喜燒但完全冇壽喜燒嘅味道,材料亦完全對唔住88蚊呢個價錢!只有啲菜同冬菇,所謂黑豚肉眼食落係好柴嘅豬肉片。最後我同屋企人冇食晒就走咗,真心不了!

最後我同屋企人冇食晒就走咗,真心不了!

洋蔥雞肉煮
2021-12-15
2021-11-28 377 views
本來見到好似好好食 咁啱去開呢區就試咗可能係我嗌左唔出名嘅嘢食 本身以為會有個火爐喺下面 冇都算仲要個湯底叫咗壽喜燒但不論係味道定係色水都唔係只係似清嘅野菜湯 珍珠飯嘅質地亦都唔太好最重點係其中有位員工係食客進食時剪咗幾次指甲😓😓其實價錢唔算貴 但可能因為諗住會幾好食結果就係咁樣
本來見到好似好好食
其實價錢唔算貴 但可能因為諗住會幾好食
結果就係咁樣
黑豚肉眼鍋
2021-11-07 167 views
味道一般,嗌左個滑蛋豬扒,個飯有汁個人覺得偏甜。收完錢裝外賣,手指插入個外賣碗。就算無病毒都有菌,d錢咁污遭,希望注意下。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。
TakeAway
拿!我係比佢地址呃左架😂🥲係近土瓜灣站多啲架,大概再行10mins~唔太近紅磡站!!︎︎ ☘︎︎ ︎︎ ☘︎︎ 蟹蓋海膽醬黃金燒👍➪ 🆘😋膚淺嘅我地見到個名咁霸氣即刻叫黎試吓😂這個蟹蓋超吸精!蟹蓋藏著超多蟹肉🤤絕不欺場!配上濃厚海膽醬調味,這個真是萬能醬,口感十分濃郁~🥰︎︎ ☘︎︎ ︎︎ ☘︎︎ 芝士/香芋可樂餅➪ 😁去日本都一定會食,因為外皮炸得香脆,內裡軟滑流心,價錢相宜,唔食對唔住自己😝😆看圖就見到芝士嘅流心好出色呀😍香芋雖然無流心(難啲)但都重香芋味架😙︎︎ ☘︎︎ ︎︎ ☘︎︎ 燒明太子芝士豆腐👍➪ 值得推介!賣相雖然平平無奇又細粒,但咬下去就知道他的吸引之處😍濃厚明太子醬、芝士與彈牙豆腐混和,每種味道都相輔相成,不被掩蓋,好正Juicy !😋4粒諗住食3粒😂被朋友阻止了⋯⋯︎︎ ☘︎︎ ︎︎ ☘︎︎ 黑豚肉眼鍋 加配貓眼飯➪ 叫鍋share一齊食,有豚肉、芋絲、雜菜、冬菇、蘿蔔、金菇~我地加左$15配貓眼飯~其實我唔知點解叫貓眼飯,不過就有啲白芝麻、紫菜、鰹魚碎撈埋一齊食,咁就香口啲,比起食白飯冇咁單調啦😍😙再加點豉油👏💰人均$𝟙𝟝𝟘▼・ᴥ・▼

︎︎ ☘︎︎ ︎︎ ☘︎︎ 蟹蓋海膽醬黃金燒👍

︎︎ ☘︎︎ ︎︎ ☘︎︎ 芝士/香芋可樂餅

︎︎ ☘︎︎ ︎︎ ☘︎︎ 燒明太子芝士豆腐👍

︎︎ ☘︎︎ ︎︎ ☘︎︎ 黑豚肉眼鍋 加配貓眼飯

💰人均$𝟙𝟝𝟘

▼・ᴥ・▼
2021-08-02
•花火和食土瓜灣高質日本菜·居酒居🍶🍱💛💛💛💛💛~~~~~~~~1️⃣京都風蒲燒鰻魚箱飯($98)*外貌已經滿分既蒲燒鰻魚箱飯💯💯💯😍😍😙😙😙👍🏽👍🏽鰻魚半條岩岩好塞滿個箱盒,又夠哂肥美,有啲蛋絲同紫菜碎配搭埋,一啖鰻魚一啖飯好香好正😌😌😋😋😋(Score: 5/5)·2️⃣日本可樂餅($28/2)*可樂餅已經夠出色,仲可以揀味道簡直無敵😋😌揀左紫芋甘栗同牛肉,可樂餅外皮炸得好香脆,外脆內軟,紫芋甘栗蓉甜品咁食,有粒甘栗係入面,唔太甜但味道一流😋😋😋牛肉係撈埋薯蓉,都係外脆內軟既好香,呢個味道差少少,點埋沙律醬就一流😙😋😋😌😌(Score: 4/5)·3️⃣和風滑蛋雞肉丼($68)*滑蛋好夠滑同Juicy,有埋洋蔥同冬菇片夾埋好香,好好味😋😋😋雞肉份量正常,雞肉有埋雞皮連住,有啲肥,要揀番啲雞皮出黎😂😂但整體味道都好唔錯😌😆👍🏽👍🏽😋😋(Score: 4/5)••-評分👑賣相:✨✨✨✨✨味道:👅👅👅👅👅價錢:💰💰💰💰服務:🤵🏽‍♂️🤵🏽🤵🏽🤵🏽推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5分滿分)~~~~~~~~~~

花火和食
土瓜灣高質
日本菜·居酒居🍶🍱
💛💛💛💛💛
~~~~~~~~
1️⃣京都風蒲燒鰻魚箱飯($98)
(Score: 5/5)
2️⃣日本可樂餅($28/2)
(Score: 4/5)
3️⃣和風滑蛋雞肉丼($68)
(Score: 4/5)

評分👑
賣相:✨✨✨✨✨
味道:👅👅👅👅👅
價錢:💰💰💰💰
服務:🤵🏽‍♂️🤵🏽🤵🏽🤵🏽
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
(5分滿分)
~~~~~~~~~~
  • 可樂餅
2021-09-25 94 views
(o´罒`o)花火和食#紅磡黃店💛•土瓜灣嗰邊開咗個新商場,人流非常少亦都冇乜商舖,成層一樓得呢間和食同另一間食肆(*≧ω≦)•🍱《可樂餅(芝士x1+南瓜x1》($28) 8/10可樂餅炸得剛剛好,炸漿唔會過厚同太油(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)餡料好足,食兩舊都夠飽!記住要點埋沙律醬食!•🥗《明太子蝦仁沙律》($68) 6.5/10蝦肉好滑好嫩~不過就好少明太子醬,得啲蝦肉有( ・᷄ὢ・᷅ )而且成碗野嘅份量都好少,雖然係幾好食,但性價比低ಠ_ಠ•🐮《香蒜鹿兒島和牛粒》($88) 6.5/10和牛粒好大粒好重牛味仲好juicy,不過有幾舊食到好大條筋,完全咬唔到ಥ_ಥ而且以呢個價錢嚟講,份量太少了!ಠ_ಠ•🍱《吉列黑豚滑蛋丼》($98) 7/10碗飯份量好多,大大碗咁(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)滑蛋入面有洋蔥同蘑菇,都好入味,滑蛋就整得好嫩,撈飯食好正!吉列豬都有好多舊,唔會太厚炸粉,不過碗飯太濕,令到吉列豬外層淋咗,冇咗脆卜卜嘅口感ಥ_ಥ•🍱《滑蛋饅魚丼》($78) 7.5/10饅魚肥嘟嘟份量都多,不過就唔夠實,(>人<;)滑蛋入面都係有好多洋蔥同蘑菇(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)碗飯都係好大碗,小妹食咗一半已經飽到不行了
(o´罒`o)
花火和食
#紅磡黃店💛

🍱《可樂餅(芝士x1+南瓜x1》($28)
8/10

🥗《明太子蝦仁沙律》($68)
6.5/10

🐮《香蒜鹿兒島和牛粒》($88)
6.5/10

🍱《吉列黑豚滑蛋丼》($98)
7/10

🍱《滑蛋饅魚丼》($78)
7.5/10
饅魚肥嘟嘟份量都多,不過就唔夠實,(>人<;)滑蛋入面都係有好多洋蔥同蘑菇(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)碗飯都係好大碗,小妹食咗一半已經飽到不行了ಠ_ಠ!呢碗比上面吉列黑豚丼cp值較高~推薦!٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و

呢間和食嘅地理位置較隔涉,附近得學校同住宅,經過嘅話不妨一試(*≧ω≦)小妹一去到就俾好令嘅炎柱同蟲柱吸引住!入面仲有好多figure同poster٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و!當去參觀下都好~

٩(ˊᗜˋ*)و✧*。
📍 花火和食 (紅磡)
紅磡崇安街23號環海東岸商場1樓17號舖

💰人均消費:$100-$200
2021-09-23 86 views
位於紅磡同土瓜灣之間既呢間日式和食餐廳,食物款式多而且大眾化,例如丼飯、手打烏冬、日式炸物,刺身,應有盡有,雖然地點比較偏遠,但價錢合理性價比高,吸引到唔少食客黎幫襯~ 不得不特別讚揚佢哋既炸物、小食類,蟹蓋海膽醬黃金燒熱辣辣,醬汁配搭好味特別,而且口感豐富👍🏻 另外可樂餅外脆內軟,仲可以自由選擇口味,香口又唔會覺得漏~ 主食方面,除咗選擇多,而且份量十足,賣相有啲心思~ 餐廳整體感覺唔錯,值得多多支持🥡
2021-09-18 107 views
經過土瓜灣諗住睇吓有咩美食,之後比我發現左間日本平價居酒屋🏮叫花火和食。仲有我最愛嘅鬼滅之刃做背景版,正呀🤣 諗住食下小食,便當飯,點知叫叫下食到好飽😂 我自己覺得佢個明太子芝士豆腐簡直一流!食落熱辣辣之餘,一咬落去係會爆汁,滿滿嘅明太子同芝士鮮味,超級無敵正😍 一定要食。炸天婦羅虎蝦點沙律醬都好好味,佢隻蝦好大隻!啲皮好脆,印象中都係幾十蚊,好平!冇食到佢嘅貓飯,叫咗一個好大塊嘅鰻魚便當,最鍾意食佢黃色嗰啲酸瓜,因為食完勁開胃,條鰻魚又大又新鮮又多汁☺️水準幾好。之後仲叫咗一個日本豚肉鍋裏面有好多配菜,但真心勁抵食好似都係$100左右😂至於個和牛粒個人覺得可以更好,要努力💪不過食咗咁多嘢,屋邨隔離講緊已經係超抵超值,由其小食類特別好食。
諗住食下小食,便當飯,點知叫叫下食到好飽😂

至於個和牛粒個人覺得可以更好,要努力💪
👍💛⭐️ 花火和食 (紅磡/土瓜環) ⭐️💛👍開左屯馬線之後更多係紅土出沒,今日同k先生搵左間💛良心認證既日式料理餐廳試下,食物質素幾好,大家去到紅土吾想食另一條街既加太賀,不妨試吓佢💛😎⭐️ 日本黑豚肉眼鍋 $88⭐️ (定食配珍珠飯,麵豉湯,前菜及沙律 +$15)欣賞豚肉鍋份量好多,有好多豚肉,而且入面仲有好多蔬菜,例如冬菇、豆腐、黃芽白!熱辣辣!⭐️香蒜鹿兒島和牛粒 $88⭐️牛肉粒牛肉味重,好有肉汁。配埋佢炒過嘅黑椒醬汁,送飯一流。⭐️鹽燒鯖魚 $48 ⭐️鯖魚燒得唔會過乾,入口Juicy亦都好有魚味🕋環境指數:8/10非常乾淨企理😋美味指數:8/10味道幾好同都ok抵食呀😙👩🏻‍🌾服務指數:8/10職員都好nice 👍🏻👍🏻🤑抵食指數:8.5/10 價錢都好合理,open rice訂位仲有discount 😍🙋🏻‍♀️推介指數:8.5/10 價錢經濟實惠,食物又吾錯,推介俾大家❤️💛📍地址:紅磡崇安街23號環海東岸商場1樓17號舖——港人當自煮——
👍💛⭐️ 花火和食 (紅磡/土瓜環) ⭐️💛👍

⭐️香蒜鹿兒島和牛粒 $88⭐️
牛肉粒牛肉味重,好有肉汁。配埋佢炒過嘅黑椒醬汁,送飯一流。

⭐️鹽燒鯖魚 $48 ⭐️
鯖魚燒得唔會過乾,入口Juicy亦都好有魚味

🕋環境指數:8/10
非常乾淨企理

😋美味指數:8/10
味道幾好同都ok抵食呀😙

👩🏻‍🌾服務指數:8/10
職員都好nice 👍🏻👍🏻

🤑抵食指數:8.5/10

🙋🏻‍♀️推介指數:8.5/10
價錢經濟實惠,食物又吾錯,推介俾大家❤️💛

📍地址:紅磡崇安街23號環海東岸商場1樓17號舖

——港人當自煮——
2021-08-27 171 views
放工去搵太太,太太話想食日本嘢,咁就上OpenRice 度搵下有冇啲咩好評啦,咁岩就搵到呢間「花火和食」好多好評,咁就去試下啦,係去嘅途中撞到太太嘅閨蜜,咁就3個一齊去食啦😋可樂餅28/2件(紫芋可樂餅 同 芝士可樂餅)紫芋餅入面好多紫芋 同 栗子蓉,材料好足,而芝士餅當然唔使講啦,芝士控嘅我,當然覺得一流啦🤪原條茄子🍆$48即叫即燒,需時15-20分鐘架,果然食好嘢係要有耐性架😆蟹蓋海膽醬黃金燒$38海膽醬配落蟹肉入面真係意想唔到咁夾🤤正!蒲燒原條鰻魚$148重點黎啦😂呢條鰻魚大條到連條茄子都比下去😄又大條又厚身,好味到不得了😋😋至尊牛肉鍋壽喜燒湯底$98牛肉嘅肉質好鮮嫩,上枱時牛肉係半生熟,食之前用啲湯淋上面,一變色就食得,得咗😏炭燒雞扒烏冬鰹魚湯底$70呢個烏冬一食就知係手打好煙韌嘅烏冬,小編同太太都唔太鍾意食淋身嘅烏冬,呢隻烏冬就正合我哋意😊加上用鏗魚熬成嘅湯底,非常鮮味😋值得一提:店內員工嘅服務態度非常良好 及 殷勤!令我哋非常享受呢一餐,在此感謝她們的用心服務!😉

可樂餅28/2件
(紫芋可樂餅 同 芝士可樂餅)

原條茄子🍆$48
即叫即燒,需時15-20分鐘架,果然食好嘢係要有耐性架😆

蟹蓋海膽醬黃金燒$38
海膽醬配落蟹肉入面真係意想唔到咁夾🤤正!

蒲燒原條鰻魚$148

至尊牛肉鍋壽喜燒湯底$98

炭燒雞扒烏冬鰹魚湯底$70

2021-08-26 181 views
“東京風炭燒雞扒定食”($80)“日式豚肉叉燒拉麵”($72)“日本可樂餅”($28/2件)屯馬線開咗之後去土瓜灣嗰頭真係方便好多🥰今次去咗個喺紅磡土瓜灣交界嘅新商場Soda Mall人流唔算多,想靜靜地坐底食餐飯就岩哂😆去咗呢間和風餐廳花火和食☺入面有滿滿嘅動漫裝飾,動漫迷嚟到一定好開心🤣呢道食物選擇都幾多,有拉麵/烏冬,流蛋飯,定食,小食等等我就要咗份東京風炭燒雞扒升級定食🐔雞扒除咗照燒醬,面頭仲落咗大量芝麻同蔥花😍食落雞肉嫩滑,送飯一流😋定食會跟埋珍珠飯/貓飯,麵豉湯,沙律,前菜我就揀咗貴$10嘅貓飯🐱,個飯加咗牛油,木魚碎,海苔就咁食已經好夠味😛另外一份主食要咗碗日式豚肉叉燒拉麵🍜湯底有6款選擇,我地就揀返最夾嘅豚骨湯🐖配料十分豐富,除咗4大片叉燒之外仲有木耳,菇片🍄,海帶,粟米粒🌽,蔥花,魚板,溏心蛋🥚味道當然唔及正宗拉麵店咁濃郁啦,但勝在夠大碗抵食😝已經好耐冇食過呢種港式風拉麵好懷念😆最後要多咗份小食日本可樂餅要咗牛肉🐮同芝士🧀口味😋可樂餅炸到外脆入面軟綿,而且唔會太油膩☺$28 2件咁高質超抵食😝
“東京風炭燒雞扒定食”($80)
“日式豚肉叉燒拉麵”($72)
“日本可樂餅”($28/2件)

屯馬線開咗之後去土瓜灣嗰頭真係方便好多🥰
今次去咗個喺紅磡土瓜灣交界嘅新商場Soda Mall
人流唔算多,想靜靜地坐底食餐飯就岩哂😆
去咗呢間和風餐廳花火和食☺
入面有滿滿嘅動漫裝飾,動漫迷嚟到一定好開心🤣

呢道食物選擇都幾多,有拉麵/烏冬,流蛋飯,定食,小食等等
我就要咗份東京風炭燒雞扒升級定食🐔
雞扒除咗照燒醬,面頭仲落咗大量芝麻同蔥花😍
食落雞肉嫩滑,送飯一流😋
定食會跟埋珍珠飯/貓飯,麵豉湯,沙律,前菜
我就揀咗貴$10嘅貓飯🐱,個飯加咗牛油,木魚碎,海苔
就咁食已經好夠味😛

另外一份主食要咗碗日式豚肉叉燒拉麵🍜
湯底有6款選擇,我地就揀返最夾嘅豚骨湯🐖
配料十分豐富,除咗4大片叉燒之外
仲有木耳,菇片🍄,海帶,粟米粒🌽,蔥花,魚板,溏心蛋🥚
味道當然唔及正宗拉麵店咁濃郁啦,但勝在夠大碗抵食😝
已經好耐冇食過呢種港式風拉麵好懷念😆

最後要多咗份小食日本可樂餅
要咗牛肉🐮同芝士🧀口味😋
可樂餅炸到外脆入面軟綿,而且唔會太油膩☺
$28 2件咁高質超抵食😝
2021-08-22 2209 views
今日去土瓜灣探朋友,所以一齊落街食飯👩🏻‍🤝‍👩🏼餓咗成日,店舖未開門已經去到等開飯😋$28日本可樂餅(牛肉/紫芋金栗)可愛餅分別叫咗牛肉🐮同紫芋金栗🌰味🤤熱辣辣脆卜卜🤤🤤入口好香牛肉同薯仔蓉味🥔紫芋金栗入面真係食到粒粒栗子🌰紫薯蓉超香☺️栗子又有咬口👍🏻估唔到兩樣野咁夾👍🏻👍🏻$108煎牛舌配蒜香照燒汁👅牛舌超有驚喜!!😍作為牛舌愛好者,厚切牛舌真係慾罷不能🥰🥰🥰外層煎起鎖住肉汁,內裡肉質超鮮嫩🥰軟淋淋入口即溶咁🤤🤤🤤🤤大滿足!!💯$38蟹蓋海膽醬黃金燒🦀內有蝦肉🦐薯蓉🥔洋蔥🧅舖上海膽醬焗起🤤味又香又濃👍🏻$48流心芝士漢堡🐽漢堡肉嫩多汁🤤啖啖肉夠哂厚👍🏻👍🏻但掛住影相📸️凍咗芝士唔夠流心😟😟😟真係要襯熱食🥺$88日本黑豚肉眼鍋🐷揀咗壽喜燒湯底🍲豚肉夠薄嫩,滾起就食得👍🏻配料豐富🤤有娃娃菜、金菇、冬菇、甘荀、芋絲、豆腐、蘿蔔等等🤤🤤$76和風滑蛋牛肉丼🍳半熟滑蛋配埋菇菌洋蔥👍🏻鰹魚味重😋牛肉唔會韌👍🏻夠哂入味😋總括而言,💛小店好抵食💛性價比高👍🏻有機會一定試埋另一間姊妹店😋
日本可樂餅

$28日本可樂餅(牛肉/紫芋金栗)
紫芋金栗可樂餅

煎牛舌配蒜香照燒汁