2024-01-15 70 views
約了朋友在大埔食飯,又想一盡地主之誼搵間好嘢俾佢食,即刻諗起「燚」。我們都選了$688的套餐。1. 沙律:煙三文魚沙律 ⭐️⭐️⭐️⭐️- fresh 👍🏻2. 前菜:鵝肝配菠蘿汁 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️酸酸甜甜的菠蘿汁配鵝肝這配搭剛巧中和鵝肝的油膩,非常出色!而且擺盤也很美😍3. 帶子刺身配魚子醬⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️帶子非常新鮮,有了魚子醬就不用點醬汁了,而且這配搭更美味!4. 生蠔⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️他們推介$10蚊1隻法國生蠔,咁抵食當然唔會錯過啦!正!5. 鐵板海鮮兩品⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️我選了東星班加鮑魚;朋友選了扇貝加大頭蝦。我們邊吃邊讚好味👍🏻👍🏻👍🏻6. 鐵板肉類⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️我選了豬,朋友則選了牛;兩者都非常不俗,我個人更愛豬,生熟度拿捏得非常準確,肉質非常滑,非常Juicy,大讚!7. 炒飯+麵豉湯⭐️⭐️⭐️⭐️不能輕看那炒飯,米飯一粒一粒👍🏻👍🏻👍🏻 麵豉湯去掉了整餐的油膩感,喝下去很舒服!整體來說,食物一如以往的棒👍🏻👍🏻👍🏻不得不提他們的服務非常貼心,總是留意着我們的需要,如加水、添加餐紙、對食物的講解、還不是主動問我們是否需要幫忙合照👍🏻真心有賓至如歸嘅感覺!繼續成為我的款客餐廳清單之選😍

我們都選了$688的套餐。

2. 前菜:鵝肝配菠蘿汁 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

3. 帶子刺身配魚子醬⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
帶子非常新鮮,有了魚子醬就不用點醬汁了,而且這配搭更美味!

4. 生蠔⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
他們推介$10蚊1隻法國生蠔,咁抵食當然唔會錯過啦!正!

5. 鐵板海鮮兩品⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

6. 鐵板肉類⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

7. 炒飯+麵豉湯⭐️⭐️⭐️⭐️
不能輕看那炒飯,米飯一粒一粒👍🏻👍🏻👍🏻
麵豉湯去掉了整餐的油膩感,喝下去很舒服!

整體來說,食物一如以往的棒👍🏻👍🏻👍🏻
繼續成為我的款客餐廳清單之選😍