文華扒房比我既印象係,坐落係中環核心地段,黎食飯都係高級商界名人,午餐時段坐係到食飯望住太子大廈,望住下面返工既中環白領,別有一番風味。黎呢到食飯唔係食飯咁簡單,更重要既係享受佢嘅華麗精致,佢menu 唔需要成日有新款,最簡單既菜式都好用心製作,由佢個麵包、前菜,佢既擺設,味道都非常用心。頭盤點左個佢哋都幾出名既煙三文魚,上台有專人幫你切,因為我哋一男一女黎,我哋想叫一份share 佢就推介我哋可以叫一份係ladies cut ,顧名思義就係切一份比女仔,比叫兩份小一啲,又可以一份男一份女食,唔使自己分得咁尷尬。我好貪心所有配料都要試。之後我係其他餐廳都食唔返咁好食既煙三文魚🤭🤭🤭文華拉高晒個水準啦!前菜叫左個吞拿魚同油甘魚。肥美。兩款都配左啲偏微酸既蔬菜醬中和返。牛,超級完美。下面嗰個係臉頰肉,好食到不得了。之後我都有再去食文華,比我既享受始終如一。

我好貪心所有配料都要試。

前菜叫左個吞拿魚同油甘魚。肥美。
兩款都配左啲偏微酸既蔬菜醬中和返。

牛,超級完美。下面嗰個係臉頰肉,好食到不得了。

之後我都有再去食文華,比我既享受始終如一。
2020-10-24
$1000 (Lunch)
Celebration
Birthday