2024-12-26
話說某個晴朗嘅中午,我哋去咗西環一間對住海景嘅餐廳享受西餐午餐。餐廳嘅環境真係一流,坐喺大嘅玻璃窗旁,可以俯瞰整個海景,陽光透過玻璃灑落嚟,整體感覺非常寫意同舒適。🍷🌅首先,我哋點咗*安格斯牛肉他他*。牛肉他他味道濃郁,牛肉嘅鮮嫩同細膩口感,配上少許香草同調味品,味道豐富而且有層次,每一口都充滿咗牛肉嘅鮮美。🥩🌿接住嚟係*田雞薯蓉*。田雞嘅肉質嫩滑,配上綿密嘅薯蓉,味道十分搭配。薯蓉嘅細膩口感同田雞嘅鮮美味道互相輝映。🐸🥔*蜆肉扁意粉*亦係一大亮點。意粉煮得啱啱好,口感彈牙,蜆肉嘅鮮甜同白酒汁嘅香氣完美結合🍝🦪然後上場嘅係*香煎盲曹魚*。盲曹魚煎得外脆內嫩,魚肉鮮甜多汁,配上簡單嘅調味品,更加突出咗魚肉嘅鮮味。🐟🍋最後嘅甜品係*水蜜桃芝士撻*。芝士撻嘅口感濃郁而且細滑,配上水蜜桃嘅甜美,形成咗一個完美嘅結合。🍑🍰