2023-03-28
餐廳非常寬敞又企理,幾有格調,如果想同朋友或同事搵地方食個lunch,或者放工後想坐低慢慢吹下水飲下嘢,呢度都幾啱 🥂今次我同朋友去食lunch,價錢都唔算話好貴,但一定飽肚 😆午市定食套餐 🍚套餐包括:沙律🥗、湯品🍲、咖啡或茶☕沙律夠鮮,特別係車厘茄,好清甜,平時我好怕酸,少少酸都唔太掂,但呢度幾甜,又開胃 😄是日餐湯:馬賽魚湯 🐟湯煮得不錯,應該係加咗龍蝦 🤔 所以夠鮮味濃郁!兩碟飯都好大碟又足料!🍛 帶子三文魚蟹膏炒飯 $108配料有三文魚同蝦肉,切粒切得好好,粒粒都好平均!蟹膏都好鮮味,用嚟炒飯真係一流,香噴噴又惹味!帶子鮮甜肉彈,配埋蟹籽嘅卜卜口感,個炒飯啖啖擺入口都會有配料,口感層次一樣豐富 🥰🍱 蒲燒鰻魚二重丼 $168二重丼即係碗飯配搭咗兩款不同嘅魚:穴子 (海水魚) 及 鰻魚 (淡水魚)鰻魚好大條 😮 燒得肥美,口感結實,味道濃郁 🤤穴子相對味道較淡dd,因為油脂冇鰻魚咁多,所以薄身d,同埋嫰滑d,但一樣燒得好香!😍兩種醬汁燒魚嘅不同口感,配埋勁多邪惡嘅蛋絲 🤩食哂個丼飯真係好滿足呀!🥰可以優惠價 追加小食:🦪 吉列炸蠔 2件 (+$20)因為我唔食生蠔,所以叫炸蠔試
午市定食套餐 🍚
套餐包括:沙律🥗、湯品🍲、咖啡或茶☕
是日餐湯:馬賽魚湯 🐟
湯煮得不錯,應該係加咗龍蝦 🤔 所以夠鮮味濃郁!
兩碟飯都好大碟又足料!
🍛 帶子三文魚蟹膏炒飯 $108
🍱 蒲燒鰻魚二重丼 $168
鰻魚好大條 😮 燒得肥美,口感結實,味道濃郁 🤤
兩種醬汁燒魚嘅不同口感,配埋勁多邪惡嘅蛋絲 🤩
食哂個丼飯真係好滿足呀!🥰
可以優惠價 追加小食:
🦪 吉列炸蠔 2件 (+$20)
因為我唔食生蠔,所以叫炸蠔試下啦。
即刻炸好就即上檯,熱辣辣,蠔肉好鮮 🤩
炸粉如果落少dd就更好 🙂
但2件好似唔係幾夠喉 😂
🍢 雞軟骨 2串 (+$20)
軟骨比較細,唔駛話咬入口要咬勁耐,要咬到碎一碎先吞,幾好,醃到肉味幾出,幾香口 💕
叫咗2杯特飲:
🍹Backpink (cocktail類) $88
Vodka | Lychee Syrup | Acid | Lime | Cranberry Juice | Soda
朋友叫的,佢覺得酒味唔算重,甜甜地都易入口,不過不失吧。
🍸Love Fire (mocktail類) $68
Lychee Syrup | Lychee Puree | Soda | Pineapple Juice
因為荔枝同菠蘿味兩者本身都比較甜,所以個人覺得味道偏甜,如果梳打氣再多d,或加青檸/薄荷中和一下味道會更佳。
服務方面唔錯,遇上生日或紀念日慶祝,如需要嘅話,可以向餐廳request喺甜品度加祝福字句 😁
(視乎當日甜品造型而定)
是日甜品:焦糖布甸蛋糕 🥧
蛋糕質地綿滑,雖然甜咗少少,但因為細細件,食哂都唔覺漏,咁樣淺嚐幾口,又滿足到食甜點嘅滋味,不錯呢!😄
💵 加一服務費
🪑 設有戶外露台座位區,可望到跑馬地馬場 🐎