呢間🇯🇵東京出名的漢堡扒,100%純和牛絞肉,終於喺香港有首間分店!早幾日突然見到IFC 呢間網上開放訂位,立刻上網book! 好幸運地book到今日即刻去試🤩準時到咗,門外有一條很長的人在排隊,我們有預約的,入去就有侍應有禮貌地招呼,介紹套餐和嘢飲,付款後就可以入座了!今次坐近落地玻璃海景😎外面和裏面裝修好高檔,因為落地玻璃加全海景,而且位置唔太迫,好有高級日式感😍仲有個玻璃衣帽間俾客人擺放衣物添!我哋叫咗兩個挽肉と米套餐$138,同埋每位必須光顧一杯嘢飲,我們分別叫了佢話受歡迎的生薑梳打$35 和檸檬燒酎$58 😃 感覺價錢平化又享受到高級食法🤩🍹生薑梳打好香薑汁味,飲到喉嚨好涼快😝🍸檸檬燒酎是酒來的,有小小檸檬酸味,加上淡淡的酒,都幾特別!🤗炭火現烤世一漢堡扒,即打即烤,新鮮熱辣!👨🏻‍🍳師傅先用雙手打幾下漢堡,再大火烤兩邊,再細火烤至肉質剛好送到客人面前 。3塊漢堡扒分3 種食法:1) 🥩原味:原味漢堡扒原本已調好味,即使唔使落醬料齋食,肉質好嫩,肉汁漏出飯米間,又有炭燒味,已經好正!喜歡醬料的,可跟據個人喜好調一調味,更合口味!2)🥕先加蘿蔔絲,再加柚子醋,醋不太酸,令漢堡扒

🍹生薑梳打好香薑汁味,飲到喉嚨好涼快😝
3塊漢堡扒分3 種食法:
2)🥕先加蘿蔔絲,再加柚子醋,醋不太酸,令漢堡扒更開胃,減走第二件的膩感,同時令口味變得特別!

3)🥚生雞蛋加醬油,拌飯無得彈!好日式得食法,肉汁豐富,加上生雞蛋的蛋黃香,仲可以食多碗飯!
🍚呢度白飯任添!我見好多男士都添了1-2 碗,細細碗的珍珠米,煙煙韌韌有口感的飯,難怪要添飯!
2024-05-17
$200 (Lunch)
  • 和牛漢堡扒