2020-11-15
呢一間泰國越南餐廳係我同屋企人係東涌其中一間幾鍾意食嘅餐廳,佢啲泰越野食都做得好出色,今日就去左食晚餐。餐廳環境唔錯,不過枱與枱之間距離都算近,疫情期的都係用板隔開,如果闊落啲會好啲。住東涌附近啲私人屋苑出示住戶證會有折扣,可惜我呢啲住村屋就無份嚕😢兩個人叫左三樣嘢,分別係馬拉盞炒翡翠苗、牛油果芒果軟殼蟹米紙卷同埋鳳梨軟殼蟹海鮮炒飯,餐廳上菜速度都幾快,坐左一陣就有野食,馬拉盞炒翡翠苗炒得幾香,正常發揮;牛油果芒果軟殼蟹米紙卷都算係我心頭好,不過我覺得牛油果味可以再出啲,同埋我麻麻地佢入面加左紫薑片,個味太出,通常我都會夾佢出黎食就perfect!最後鳳梨軟殼蟹海鮮炒飯味道出色,海鮮同軟殼蟹都足料,配埋肉鬆落個炒飯到就令成碟炒飯昇華,炒飯旁配有新鮮菠蘿,唔算太甜但都ok,整體黎講,呢間餐廳味道有質素,價錢唔算太高,東涌想食泰國野又坐得舒服會揀呢到👍🏻