Thai Fire

2024-07-14 596 views
依幾日要返觀塘上工作坊,咁就當然要係附近搵食。今次跟同學仔去左觀塘樓上店食泰式Lunch。好彩我地早到放Lunch,所以嚟到即刻有位唔洗等,因為我地坐左一陣就好多人啦。餐廳佈置好泰式風,周圍感覺很舒服,而店員安排左我地坐寬敞梳化位添。SET LUNCH種類選擇都算多先嚟兩杯特飲,朋同學仔嘅夏日特飲同埋我嘅泰式奶茶,兩杯個味道都唔錯,而且仲好啱打卡添。我嘅 泰式無骨豬手飯 ,本身豬手非常淋身,食入口啖啖肉,加埋軟滑有彈性豬手皮。同學仔嘅 泰式紅咖喱牛肉飯,咖喱味道濃厚而且辣度剛剛好,而牛肉就嫩入味,整體上唔錯。另外我地就加配左一份香茅雞翼,醃得好有香茅味,而且表皮甘香脆口,好有咬口。
SET LUNCH種類選擇都算多
2024-07-08