2023-06-14
昨天假期帶同囝囝外出午餐,到了旺角家樂坊對面樓上cafe,好在之前於openrice訂枱,見到不小人到來,沒有訂枱而冇位。Cafe內有不少board game供人玩樂,而座位也寬躺舒適。食物飲品款式種類多,有小食、沙律、burger、all day breakfast、意粉、飯、pizza、甜品,而飲品有咖啡、朱古力、梳打、果茶及特飲等。我們點了越式炸蟹餅、10寸千島夏威夷pizza、手沖冰波奶茶及朱古力沙漠。越式炸蟹餅香口熱辣辣,一客6粒,而且配上甜酸醬,囝囝十分喜歡,吃完一件又一件。pizza 10寸有6件,餅底薄身又香脆,千島海鮮醬配上火腿及菠蘿酸甜開胃,新鮮焗出特別好味。朱古力沙漠香濃透心涼,手沖冰波奶茶味度剛好,配上奶茶製的冰波味度keep住香濃。