2021-12-02
數日前經過金鐘,都唔知食乜好,求其開apps搵間茶餐廳,就見到呢間香港地。雖然話同地鐡站近,但係都需要一段時間去搵一搵。去到唔需要等位直入,而且都係用Apps落單,所以成間舖頭得兩個阿姐執頭執尾。用Apps點餐,其實同其他有呢個系統嘅餐廳用法大同小異,自閉點餐、自閉落單,啱曬我座係啲一人自閉位。份嘢嚟到之後,硬係好似少咗啲嘢,跟住諗到,係喎,爭嗰啲配菜咁嘅。不過望返張圖,又真係冇配菜㗎喎。先試下個汁,好有泰式咖喱嘅味道,咖喱顏色帶紅,辣得來有少少酸味,另加淡淡的椰香,不過不失。至於豬扒同飯方面,就好一般。明白金鐘地區48元,係咁上下,所以都不求什麼了。奶茶很滑可惜欠茶味,究竟係溝少咗隻茶葉,定係開多咗水,就不得而知啦。整體來講係一間標準嘅茶餐廳,不過餐廳比較乾淨,呢一樣嘢我都會加返少少分。