2017-11-08
呢間拉麵係我除一蘭以外最喜歡既拉麵店。佢既麵質好好,同一蘭一樣有得揀軟麵硬麵。我真係好怕食硬麵,去譚仔都一定會叫米林D,係呢到都一定會叫軟麵。之前都係係尖沙咀食多,第一次黎中環。果然寸金尺土,座位基本上都係單邊位,適合1~3個人黎食。turnover rate都可以高D!星期六下午黎,難得唔使排隊,平時呢間野排15-30分鐘係基本。今次黎俾我見到個新野!檸檬豚肉拉麵!咁新奇既combination,無理由唔試啦!認真!呢個真係一試難忘!完來檸檬同個辛辣湯底係好夾架!真係好香檸檬味!個種酸味又唔會太過火,但就好醒神開胃。真心正!同埋檸檬都中和左少少個辣味,令個味無咁單調地辣!其中一個鍾意佢既拉麵,除左因爲D麵,仲有就係佢個湯底好濃!今次仲再架左D櫻花蝦點綴!點解D人咁犀利,知道咩同咩係可以好夾架呢?豚肉就一如以往,肥瘦適中,香香油脂味。Extra叫左個菜,無諗過有咁多綠茶可樂係因為個名叫既,味道幾得意。個糖心蛋係無敵!好好味!最後就係我同親fd黎都會叫即餃子。上面呢層薄片真係好香脆!當然餃子都正啦!
Extra叫左個菜,無諗過有咁多