2023-07-28 299 views
平時食開燒肉我都比較鍾意食放題,因為食為肉食獸嘅我食放題一定可以回本。今次近近地去左旺角瓊華中心,試下佢地嘅113品上品牛肩胛放題。首先店員會送上木製6格嘅拼盤,食物包括有牛舌、牛板腱、牛小排、帆立貝、一口牛和牛頸脊。可以每一樣都試哂睇下邊款鍾意再叫。我自己就最鍾意牛舌,薄切嘅牛舌食落特別爽口又有肉汁。身為食肉獸,依啲梗係唔夠我食啦。肉類仲有骨付牛肋肉、牛胸腹、金錢展、豬頸肉和蜜糖豚肉腸。大部分都可以選擇醬汁:原味、燒肉汁、辛味辣汁和味噌,總有一款啱你口味。冷盤總共有3款沙律,我自己就是在試左蟹籽沙律,清一清口腔嘅油膩感。小食如唐揚炸雞、章魚小丸子、牛油粟米等等都值得一試。野菜多達10款自由選擇。本場 (旺角)旺角彌敦道628號瓊華中心16樓

冷盤

小食
如唐揚炸雞、章魚小丸子、牛油粟米等等都值得一試。

野菜
多達10款自由選擇。

本場 (旺角)
旺角彌敦道628號瓊華中心16樓