2017-07-12 1295 views
雞煲+海鮮火煱近排周圍都係,品質參半。今次就嚟深水埗試喱間福龍門,店舖門口完全不起眼,因地舖是另一間食肆,要行入大廈的行仔才見到福龍門的門口,店舖並不大,但都有3間VIP房。大家如打電話去訂位時最好是下午4:30後,因太早是沒有人聽的,其實佢哋應該整個WhatsApp號碼咁就方便好多,依家好多食肆都有WhatsApp。我哋8個人,可能早訂位,可以安排咗一間VIP房,這房仲有獨立洗手間,夠方便紅燒蟹肉翅及蠔皇扣鮑魚是另外加$60(仲要加一ga),個翅就真係好唔掂,無料到,真係唔值。鮑魚就ok好味。感覺上加$60只係食鮑魚,好唔低。大家要諗諗食完頭盆開始主菜,我哋order兩個雞煲,一個椰子雞煲,另一個就極品雞煲。椰子雞煲個湯就好好味,因為有雞丫ma……但d雞就唔多好味,太清。最後都係將d雞搬過去極品雞煲嗰邊。雞煲就揀中辣,超正,好野味,而份量亦好多應該不只一隻。食咁多次維一一次沒有再order第二round雞煲,因為以往的份量比較少,所以要再order囉……食完雞煲就開始火煱,我哋就無換煲,照用返兩個雞煲的煲加清湯,貪佢夠野味。不過大家唔鐘意的話可以換過新的火煱湯底,是免費的。海鮮超正,

,真係唔值。鮑魚就ok
好味。感覺上加$60只係食鮑魚,好唔低。大家要諗諗

紅燒蟹肉翅

蠔皇扣鮑魚

,因為有雞丫ma……但d雞就唔多好味,太清
。最後都係將d雞搬過去極品雞煲嗰邊。雞煲就揀中辣,超正

極品雞煲

椰子雞煲

海鮮超正
,非常新鮮
,只是放置的賣相不夠靚。牛、虾丸
、蔬菜亦很新鮮,特別是唐生菜

還有其他火煱料的,沒有影相
2017-07-06
$300 (Dinner)
蠔皇扣鮑魚
極品雞煲