2023-11-26
有次係Openrice 搵野食睇到衣間餐廳,咁啱約左朋友係銅鑼灣,佢都話想食印尼菜,就到此店,餐廳門口放了多款印尼小食,雖然店舖唔大,但餐廳內嘅員工都是印尼人,估計應該係印尼人開,我諗係正宗掛😅。餐牌有主食,飯類,串燒,甜品和特式飲品外,最特別就係有花膠湯粉皮。我地揀咗原隻龍蝦花膠湯粉皮,千層班蘭糕,大蘑菇沙嗲串燒,箭葉橙混吉蜜。食物味道方面:🍜原隻龍蝦花膠湯粉皮,湯底味道剛好,不太鹹,也不會淡而無味,花膠比想像中大塊,但可惜花膠比較硬,我本人鍾意花膠淋身一啲,至於龍蝦size亦唔算太細隻,但可惜煮得耐左啲,所以肉質有點硬!😮💨千層班蘭糕,味道好香,口感煙煙韌韌,有特色👍🍄大磨菇沙嗲串燒,沙爹醬汁加埋大磨菇,味道好夾,亦食唔到草青味,值得推介👍🍯箭葉橙混吉蜜,裏面有青檸,箭葉,檸檬,加埋蜜糖甜甜地,混得好適中,好飲👍值得下次再嚟食其他野
食物味道方面:
千層班蘭糕,味道好香,口感煙煙韌韌,有特色👍
值得下次再嚟食其他野