2023-07-03
📍肥姐麻辣餐廳 (荃灣)⭐️明爐香辣烤魚 ($268)今日試左明爐香辣魚,叫左香辣味小辣。有時出面食烤魚小辣都偏辣,呢隻就正正常常,唔會話好辣嘅。擔心唔食得太辣都可以叫小辣。烤魚除左中間條魚骨,全條都係啖啖肉,完全無魚骨,去到後尾都好放心大啖啖食。入面配菜就有豆腐,但啲豆腐放落左仲有小小微煎咁嘅樣。成個煲都係滿滿嘅香料,啲汁都無出面咁油。⭐️口水雞🐥 ($88 例牌)推介指數滿分🥰友人食完烤魚都仲覺得唔夠喉,叫左例牌口水雞過下麻辣癮。口水雞下面仲有啲青瓜放底,青瓜同雞都索晒啲汁嘅精華。肥姐好熱情介紹左正宗口水雞應該係點,正宗口水雞上菜個時應該係好多口水汁浸住嘅,同出面嘅係有啲唔同架。🍹飲品分別試左咸檸7($26)同埋飲原味香港製造嘅五花茶($26)。五花茶個味唔似出面有啲一枝枝好甜咁樣,係平時涼茶舖飲個種。我見到其他荃灣餐廳都有呢隻牌子嘅涼茶飲。一坐低仲有小吃送,左面係菜脯,右面係麻辣雞爪。💓入到去覺得環境擺設都唔錯, 每張枱都有個3個小盤栽🌱Menu:
⭐️明爐香辣烤魚 ($268)
今日試左明爐香辣魚,叫左香辣味小辣。
入面配菜就有豆腐,但啲豆腐放落左仲有小小微煎咁嘅樣。
成個煲都係滿滿嘅香料,啲汁都無出面咁油。
⭐️口水雞🐥 ($88 例牌)
推介指數滿分🥰
一坐低仲有小吃送,左面係菜脯,右面係麻辣雞爪。💓
入到去覺得環境擺設都唔錯, 每張枱都有個3個小盤栽🌱
Menu: