2024-08-04 5034 views
呢間意大利🇮🇹餐廳真係由意大利大廚主理果然我手工意粉真係名不虛傳👍🏻!不過作為一間隱世餐廳,格局都相對較細但係男店員態度唔多好,亦有啲趕人走嘅感覺食物味道唔錯,亦比其他餐廳特別,值得一試 - GNOCCHI GORGOZOLA, WALNUT, ROCKET AND A SCENT OF TRUFFLE (vegetarian)軟糯薯仔粉配團意式藍芝士忌廉醬伴合桃粒,火箭菜,松露油:$148 Gnocchi薯仔粉團勁chewy,仲吸晒藍芝士忌廉汁,配合埋極度爽口嘅合桃粒,真係愈食愈開胃🤤冇諗過咁簡單嘅材料,可以配合得咁好 - BRACIOLE WITH PASTA ”FROM OUR FAMILY‘S TRADITION“ 家傳拿玻里式蕃茄汁燜煮豬肉卷配短意粉:$148 好特別嘅家傳意粉,茄汁燜豬肉卷好特別,用一條線卷住,但其實豬肉已經燜得好稔,好易就會褪到條線出嚟不過相對薯仔粉團,呢一碟個意粉就冇咁特別而且個醬汁有啲普通,味道亦都比較濃,個人就鐘意上一個意粉多啲 - SIGNATURE HANDCRAFTED TIRAMISU 意式芝士餅:$75 見到每一檯都叫,我哋就算好飽都叫嚟試
呢間意大利🇮🇹餐廳真係由意大利大廚主理
果然我手工意粉真係名不虛傳👍🏻!
不過作為一間隱世餐廳,格局都相對較細
但係男店員態度唔多好,亦有啲趕人走嘅感覺
食物味道唔錯,亦比其他餐廳特別,值得一試

冇諗過咁簡單嘅材料,可以配合得咁好

不過相對薯仔粉團,呢一碟個意粉就冇咁特別

見到每一檯都叫,我哋就算好飽都叫嚟試吓
因為係用樽仔裝住,就知道啲cream唔會好firm
亦都係因為咁,所以唔會好滯
不過咖啡同酒味就唔算好突出

- Glass of White or Red house Wine:$48

味道:🤤🤤🤤🤤🤤/5
性價比:🤤🤤🤤🤤/5