5 day(s) ago 64 views
嚟緊12月尾先有得去泰國🥺先同朋友喺香港食間正宗泰國菜先🥳我哋去咗AIRSIDE 泰沾麵之前有幾個朋友食過都話好好味餐廳間中有不同優惠,更加抵食!我哋嗌咗幾個特色菜式,特別係招牌泰式沾麵$108,日式沾麵食得多,泰式真係第一次,將爽滑米粉,浸進香辣濃郁咖喱 (青咖喱雞湯和紅咖喱魚湯兩款湯汁)啖啖咖喱香味,可配埋伴上酸菜、芽菜、雞蛋一齊食,多重口感🤤其他菜式都好好味✨啖啖蟹肉炒飯$138真係有好多蟹肉,厚身鮮甜,加入蛋絲,濃郁蛋香味,飯粒炒得乾身有鑊氣✨滴不留招牌船麵 (和牛$138/豚肉 $118)我哋食咗和牛,濃郁湯底,和牛軟腍,肉質柔嫩✨即燒豬頸肉$88燒到外脆內軟,豬頸肉保持嫩滑香口,配合埋秘製醬汁更加惹味✨青芒果大蝦沙律$118超大隻蝦,爽口彈牙,芒果鮮甜,酸辣鮮甜又醒胃✨青木瓜沙律$78粗條青木瓜,配埋惹味蝦乾有咬口,味道酸酸辣辣,最啱開胃小菜✨芒果熱情果沙冰 $55足料差唔多滿瀉,鮮甜芒果,透心涼✨蝶豆花香茅梳打$42紫色超靚,淡淡香茅味,配上梳打水,清爽,啱晒食完辣嘢飲
嚟緊12月尾先有得去泰國🥺
先同朋友喺香港食間正宗泰國菜先🥳

我哋去咗AIRSIDE 泰沾麵
之前有幾個朋友食過都話好好味
餐廳間中有不同優惠,更加抵食!

其他菜式都好好味
✨啖啖蟹肉炒飯$138

✨滴不留招牌船麵 (和牛$138/豚肉 $118)
我哋食咗和牛,濃郁湯底,和牛軟腍,肉質柔嫩

✨即燒豬頸肉$88
燒到外脆內軟,豬頸肉保持嫩滑香口,配合埋秘製醬汁更加惹味

✨青芒果大蝦沙律$118
超大隻蝦,爽口彈牙,芒果鮮甜,酸辣鮮甜又醒胃

✨青木瓜沙律$78
粗條青木瓜,配埋惹味蝦乾有咬口,味道酸酸辣辣,最啱開胃小菜

✨芒果熱情果沙冰 $55
足料差唔多滿瀉,鮮甜芒果,透心涼

✨蝶豆花香茅梳打$42
紫色超靚,淡淡香茅味,配上梳打水,清爽,啱晒食完辣嘢飲
Type of Meal
Lunch