2009-02-26
早在三年前已經成日黎食, 初初無咁多人, 淨係得泰國人幫襯, 貪佢價錢公道, 無乜商業味. 泊車方便.差不多都試過晒 ;蝦餅 - 彈牙, 新鮮生菜包 - 夠辣, 入味生蝦 - 同樣新鮮生蟹 - 無乜人敢試, 我都係見到啲泰國人食先試, 開頭都會懷疑生食得唔得架? 一試之下真係好鮮味, 感覺有啲似食生蝦, 口感好得意! 但留意, 呢個餸要一黎就叫, 因為要等大約一粒鐘, 事關要等啲醃料醃一段時間, 啲蟹肉先會離觳. 本人多數會打定電話叫佢落左單, 咁就唔駛等咁耐. 泰式炒河 - 可揀豬,牛,羊, 雞. 有獲氣咖喱大蜆 - 咖喱味少辣, 甜甜地, 大人細路都啱食, 蜆夠大隻, 無乜沙咖喱蟹 - 咖喱味同上, 佢用肉蟹所以啖啖肉, 正!以上咖喱類都會送薄餅一碟, 真係不得不試. 厚薄適中, 有牛油味, 每次我都要加多一碟先夠皮.燒豬頸肉 - 腍, 有肥膏. 送酒必選串燒豬, 牛, 羊, 雞 - 一般, 一試無妨冬陰公海鮮湯 - 一般, 唔太辣, 海鮮唔多, 得蝦, 青口, 幾粒尢魚泰式明爐魚 - 好全統, 正宗泰式鳳瓜 - 夠辣, 夠酸菜類 - 一般芒果冰 - 芒果味重, 足料西瓜冰 - 西
差不多都試過晒 ;
蝦餅 - 彈牙, 新鮮
生菜包 - 夠辣, 入味
生蝦 - 同樣新鮮
泰式炒河 - 可揀豬,牛,羊, 雞. 有獲氣
咖喱蟹 - 咖喱味同上, 佢用肉蟹所以啖啖肉, 正!
燒豬頸肉 - 腍, 有肥膏. 送酒必選
串燒豬, 牛, 羊, 雞 - 一般, 一試無妨
泰式明爐魚 - 好全統, 正宗
泰式鳳瓜 - 夠辣, 夠酸
菜類 - 一般
芒果冰 - 芒果味重, 足料
西瓜冰 - 西瓜味重, 足料
環境方面 - 得幾張枱, 兩大枱, 六細枱. 如果坐滿人既話都會幾迫.
衛生方面 - 一般, 要求唔高既可以接受, 起碼厠所唔會一陣味.
服務方面 - 全店都係泰國人, 唔會遇到港人式侍應既服務態度.