2023-02-21
呢間方叔叔火鍋前身叫渝味曉宇,主打麻辣火鍋九宮格。想試佢好耐不過無乜朋友好辣,難得佢近排出左滋補雞湯做雙拼湯底,即刻可以約好姊妹去試下👯♀️湯底🍲($38+20/人) - 呢度湯底係計人頭價,2人食就會幾抵👍🏼 麻辣我地叫左普通辣,估唔到都幾勁🥵 正宗重慶麻辣湯底有多款香料,面頭仲有好多麻辣同辣油,後勁好勁🤣 另一半係花膠雞湯(每人+$20),都有好多件花膠,雞湯味好濃郁,非常滋補👍🏼至於火鍋配料方面,每款都可以叫全份或半份,2人嗌半份就啱啱好樣樣試d😉 比較推介嘅食品:重慶炸酥肉🐷($48) - 好似食大陸邊爐都會有呢味,係酥炸豬肉條,當小食又得點湯食又得😮 呢道嘅酥肉會連埋花椒粒一齊炸,都幾刺激味蕾🤪美國Prime牛小排🥩($158) - 油花靚,唔算入口即溶但都半溶😋 用麻辣湯淥最正!鮮竹笙手打蝦滑🦐($68) - 幾得意,用竹笙包住彈牙蝦滑,竹笙超索湯入哂味,建議用雞湯淥😋5頭南日鮮鮑🦪($88) - 鮑魚打邊爐比較少見,係新鮮切片嘅5頭鮑,店家有教淥10秒就食得,剛剛熟又唔會韌,鮮味十足👍🏼黑松露手打墨魚滑🦑($68) - 黑松露味足夠,中間夾住粒粒墨魚肉,口感豐富。