2023-02-03
呢幾日無啦啦凍返🥶唔使諗一定係打邊爐啦!食單點打邊爐嘅話啲材料一定要夠新鮮!所以今次就去咗方叔叔打邊爐🍲咁鬼凍嘅天氣就梗係叫羊肉鴛鴦鍋!冬天食羊肉另一邊就係重慶辣,完全岩曬我🤣依間餐廳周不時我都會去,所以入邊好多菜式我都試過。今次同個朋友嚟佢竟然話想試吓啲奇怪嘢😂我就捨命陪君子😂但係首先就緊係食左啲正常嘅先啦😉😂今次試咗鮮竹笙手打蝦滑同5頭南日鮮鮑,係中環店期間限定嘅🍤第一次見竹笙入邊係包住啲嘢,感覺好特別,食到蝦嘅鮮味之餘都食到竹笙嘅爽口。後者就鮮鮑魚切片,好短時間就食得勁新鮮!另外唔使講嘅係,珊瑚蚌,桂花蚌,淮山條,功夫萵筍片同霞浦海帶苗一定係必點!!!要記住!!!最後就到咗捨命陪君子嘅環節😂朋友叫左腦花,鮮魚膘同鮮豬心🥹佢話佢中咗之後成日都腦霧,要以形補形😂腦花我就見過,其餘嗰兩樣我冇諗過原來可以打邊爐…有少少過唔到心理果關,但係食落去又比我想像中接受到同埋因為佢好新鮮所以都幾好食!講真如果間舖頭嘢食唔夠新鮮嘅話,一定唔會敢叫同食而啲。嘢飲就叫咗杯日本七寶札幌生啤同埋衝上雲霄百香果雞尾酒🍹杯雞尾酒勁大杯!$58有酒精勁抵!另外打完邊爐仲可以去返門口,佢有部消除衣服味道嘅機,噴完之
嘢飲就叫咗杯日本七寶札幌生啤同埋衝上雲霄百香果雞尾酒🍹杯雞尾酒勁大杯!$58有酒精勁抵!另外打完邊爐仲可以去返門口,佢有部消除衣服味道嘅機,噴完之後成身都勁香好似噴咗香水咁🌸完全唔使驚食完一身味去唔到玩既大家!
邊個話打邊爐一定要係咁食牛🐮?如果材料夠新鮮嘅話煮咩都好食😋