2024-10-01
·𝗦𝗲𝗼𝘂𝗹 𝗡𝗼𝗼𝗱𝗹𝗲𝘀因為個日會喺香港大會堂度睇舞台劇,所以約咗Frd喺中環食個lunch再去睇~ 而我哋本身都幾鐘意麵食,咁啱見到🇰🇷Seoul Noodles喺中環有分店,就一齊去試下~Weekend都會有套餐:湯麵、湯飯&二人套餐。選擇唔算好多,都係會喺韓國麵館見到嘅一啲常見菜式:排骨辣湯麵、雞湯面、🌶️辣拌麵等,比較特別嘅係有泡菜冷麵同紅豆湯麵🫘——二人套餐:• Side:- 迷你紫菜包飯 Kimbap:外面包住紫菜,入面有飯同埋各種菜🥬,細細粒真係啱晒做小食- 🐷豬肉餃子 Pork Dumpling:呢隻韓式餃子皮薄多汁,入面塞到滿滿豬肉同蔬菜~ • Main:- 🐂辣牛肉湯麵:呢個湯麵啖啖都香辣過癮~個湯濃郁,入面有嫩嫩嘅牛肉片同埋有嚼勁嘅麵條- 🥢蜆湯麵:呢個就清淡,但個湯係用蜆煲出嚟,鮮味十足。入面有成堆蜆肉,配埋彈牙嘅麵條,簡簡單單都好好食。啱晒唔食辣或者想食得清淡啲嘅人✨另外叫咗一個白切肉,食頭幾舊嘅時候都覺得幾好食,但兩個人分一碟感覺有點多。食到後面就覺得好肥,最後都係食唔嗮🥲——本身就好鐘意韓式刀削麵🤤,所以呢間餐廳一定會再去~推薦指數:✨✨✨✨⏱️營業時間:
𝗦𝗲𝗼𝘂𝗹 𝗡𝗼𝗼𝗱𝗹𝗲𝘀
——
二人套餐:
• Side:
• Main:
——
本身就好鐘意韓式刀削麵🤤,所以呢間餐廳一定會再去~
推薦指數:✨✨✨✨
⏱️營業時間:Mon - Fri 11:00 - 16:00 ; 17:00 - 22:00 / Sat - Sun 11:00 - 22:00
📍地址:中環士丹利街38號金禾大廈1樓 1/F, Conwell House, 38 Stanley Street, Central