2023-07-11
無辣不歡嘅我成日都好想喺香港搵好正宗嘅重慶火鍋,但係通常都係失望多🥲今次見到方叔叔新出左麻辣九宮格挑戰🌶話只要敢挑戰就會免費!而我就梗係揀重慶辣嚟挑戰啦😎😎😎話說我宜家先知原來每一格都有適合煮嘅嘢😮而我就點咗「九宮格麻辣挑戰」套餐再另外單點左啲食物😋打邊爐就一定要食牛!今次叫咗手切牛肉🐮放落去幾秒就食得好有牛味而且肉質都好滑嫩!另外佢依度海鮮都超級新鮮!個人認為桂花蚌係每一次必叫😉另外今次試咗重慶耗兒魚🐟係我未食過嘅魚😂我麻麻哋食骨嘅人來講我竟然食晒成條!另外仲叫咗時令推介嘅鮮活海蟶😋的小蟶子新鮮嘅程度係我用筷子掂一掂佢就會好似怕羞草咁縮埋,搞到我都唔忍心放佢落去打邊爐🥹今次仲試咗中環店限定嘅無骨鴨掌!無骨鳳爪就聽得多,無骨鴨掌就真係第一次試😌比我想像中好食!另外食辣嘅點可以冇鴨血?依度嘅鴨血同我喺台灣食嘅鴨血冇分別好好食😋最尾就梗係叫嘢飲!平時打邊爐都可能最少要飲兩三罐,而到$58超級大杯又好飲真係勁抵!最欣賞佢係出到門口,有一部智能火鍋除味機🎛用完之後身上完全冇咗打邊爐浸味感覺非常良好😎
今次見到方叔叔新出左麻辣九宮格挑戰🌶
話只要敢挑戰就會免費!
而我就梗係揀重慶辣嚟挑戰啦😎😎😎
打邊爐就一定要食牛!今次叫咗手切牛肉🐮放落去幾秒就食得好有牛味而且肉質都好滑嫩! 另外佢依度海鮮都超級新鮮!個人認為桂花蚌係每一次必叫😉 另外今次試咗重慶耗兒魚🐟係我未食過嘅魚😂我麻麻哋食骨嘅人來講我竟然食晒成條!另外仲叫咗時令推介嘅鮮活海蟶😋的小蟶子新鮮嘅程度係我用筷子掂一掂佢就會好似怕羞草咁縮埋,搞到我都唔忍心放佢落去打邊爐🥹
今次仲試咗中環店限定嘅無骨鴨掌!無骨鳳爪就聽得多,無骨鴨掌就真係第一次試😌比我想像中好食! 另外食辣嘅點可以冇鴨血?依度嘅鴨血同我喺台灣食嘅鴨血冇分別好好食😋