2021-03-26
3月13日 經open rice book左呢個餐廳 19:30 (set menu 有7折)睇吓我哋今日order左啲乜嘢下面就係今日嘅沙律同埋餐湯 沙律好普通 羅宋湯亦只係茶餐廳都會飲到嘅味道西班牙烤雞呢一個薯條係我覺得都幾特別嘅當大家都以為佢係有啲似薯格嗰種嘅炸薯條嘅時候佢應該其實係蕃薯條嚟嘅 所以佢食落去係甜嘅但做得唔好嘅位係 佢放左係啲汁上面 薯條都淋晒至於個烤雞 都大份嘅 外皮就做得夠脆啦 可惜入邊啲肉就熟咗少少 乾左啲 已經開始有啲「鞋」如果佢可以嫩啲嘅話 會好食啲男朋友就話個羊膝係一個對得住佢價位嘅羊膝因為其他嘅餐廳嘅羊膝通常都會比較貴今日食呢一個就相對來講平少少份量正常 肉味夠出都夠冧不過個醬汁來講就可以重味多啲Cp值唔錯至於個牛扒 我就唔記得咗影相不過份量就唔係特別大份嘅 比較簿 鍾意食多啲肉嘅人可能會未必適合-炸雞配薯條呢一個薯條就有啲蜜糖味個炸雞都幾好食兩樣嘢都夠脆 不過就唔夠鹹甜品係芝士蛋糕 都係正正常常冇乜特別總括來講 今日呢一餐價錢唔係特別貴都唔係特別平食物嘅味道算正常發揮唔係特別好亦都冇話特別差所有嘢都係不過不失
下面就係今日嘅沙律同埋餐湯
沙律好普通 羅宋湯亦只係茶餐廳都會飲到嘅味道