2024-08-07
位於中環區嘅「和牛割烹小田」,佢係一間專食和牛嘅日本料理店,裡面現代感十足,環境超正😎,就算係朋友聚會,都絕對適合。環境:✔️✔️✔️✔️✔️ 俾人一個驚喜嘅係佢哋嘅Dinner Omakase $980,由頭到尾都係經典必食嘅菜式,每道菜都好好食,乍看普通,仔細品嘗就知道材料新鮮到爆💥。首先就要試下佢哋嘅小田和牛炭燒昆布生牛肉片,一入口已經驚為天人🙆♀️,感覺肉質香嫩就似在口中融化咁。再就係炭燒小田和牛牛排配時令蔬菜,好厚肉嘅牛扒配上時令蔬菜,肉香蔬菜味落去就係一口嘅驚喜👌。再嚟就係小田和牛蘑菇松露魚子飯,多種味道糅合在一起,口感爆炸,口感層次非常豐富⭐,完全賣到佢嘅價。當然做完主食,當然要有甜品啦,嚟個豆腐布丁配楓醬,再用甜品結束呢一場美食盛宴,簡直係誠意推薦🙏尤其係布丁香滑得很,再配上楓醬,味醇中帶甜,真是太美了。 食物:✔️✔️✔️✔️✔️ 服務:✔️✔️✔️✔️ 和牛割烹小田嘅菜式,投入爐內燒烤,無論係環境定係食物,都可以話係絕頂好評😁。如果你想同朋友一齊共享美食,咁和牛割烹小田就係你嘅不二之選,大力推介!
食物:✔️✔️✔️✔️✔️
服務:✔️✔️✔️✔️