2022-05-10 1204 views
自從媽媽番工後就忙到飛起,一收工呢隻🐽仔包又痴到實,夜晚又齊齊瞓覺難怪有世上只有媽媽好呢隻歌仔出現啦❤️‍🔥今年係老母親第一年做母親🥰我哋帶左婆婆 嫲嫲去左食好西呀👅王潮特色鵝肝(滷水/酒香)呢個鵝肝有兩個口味,我哋梗係揀個特別啲嘅酒香味。嚟到賣相極之吸引,一放入口好香嘅酒味,鵝肝嘅質地比平時食開嘅有少少唔同,屬於比較軟,有種特別嘅感覺。評分👅👅👅👅👅特色滷水拼盤我哋揀咗非鵝類拼盤,有牛展 大腸 墨魚🦑墨魚煙韌有彈牙,大腸都好林,仲有薦底嘅豆腐,好特別,比較挺身但唔會太硬,索晒口水汁嘅精華,香得來又唔會太濃味。評分👅👅👅👅👅招牌梅子蒸膏蟹超級無敵咁好味,話明膏蟹都真係有返咁上下,一嚟到紅卜卜以為會辣,但原來係梅子醬嘅味道,酸酸美味極之開胃,話係糕蟹其實都有唔少肉食,可能因為都幾大隻,好食到一隻唔夠我哋食評分👅👅👅👅👅👅脆脆初戀帶子好特別嘅名🤣🤣🤣原來係炸嘅帶子同平時我哋食開嘅炸蟹鉗差唔多做法,但係帶子炸完依然好滑,又香又滑。個底仲有少少炒飯墊底。評分👅👅👅👅👅濃雞湯泡魚💃🏼💃🏼💃🏼正,又雞湯又魚。湯有魚味又有雞味,一次過滿足2個願望,但又唔會腥評分👅👅👅👅👅枱面特色蒸大魚頭Omg😍😍😍😍
難怪有世上只有媽媽好呢隻歌仔出現啦❤️‍🔥
今年係老母親第一年做母親🥰
我哋帶左婆婆 嫲嫲去左食好西呀

👅王潮特色鵝肝(滷水/酒香)

👅特色滷水拼盤

👅招牌梅子蒸膏蟹
評分👅👅👅👅👅

👅脆脆初戀帶子
好特別嘅名🤣🤣🤣原來係炸嘅帶子
同平時我哋食開嘅炸蟹鉗差唔多做法,
但係帶子炸完依然好滑,又香又滑。個底仲有少少炒飯墊底。

👅濃雞湯泡魚

👅枱面特色蒸大魚頭
Omg😍😍😍😍😍😍最愛魚頭
真係勁大😂😂😂食到我攰
不過真係好好味,好鮮甜,又滑

👅蠔餅
❤️‍🔥❤️‍🔥勁香又脆❤️‍🔥❤️‍🔥
食過咁多蠔餅呢間最好食
唯一要彈,有一啖略嫌有少少鹹,不過唔影響我繼續食佢😆😆😆😆