香港傳奇餐廳Gaddi’s🪞初嚐座落半島酒店嘅Gaddi’s,聽聞係全港第一間Fine Dining餐廳,室內裝潢散發著18世紀法式宮廷風,位於餐廳中央嘅水晶燈氣派輝煌,見證左Gaddi’s超過六十年嘅悠久歷史。食物方面,午餐嘅價錢都幾實惠,只需$708就可以享用到Four Courses,以米芝蓮一星嘅質素,肯定唔會令你失望。頭盤鴨肝凍批日本油甘魚粟子濃湯主菜大西洋白鱸魚烤扒豚肩脊肉甜品紅花 - 玫瑰花茶慕絲、紅莓醬、雜莓雪糕蘋果 - 青蘋果醬、大溪地雲呢拿、威廉梨汁整體食物質素穩定發揮,前菜個日本油甘魚雖然要另加$198,但油甘魚食材好新鮮,配搭牛油果醬有種好fresh嘅感覺,加埋法國特級魚子醬帶出海鮮嘅鮮甜,值得推薦。主菜個白鱸魚煎得好滑,甜品擺盤好精緻,尤其係蘋果令人眼前一亮。服務都俾到客人賓至如歸嘅感覺,侍應好有耐心幫我地影合照,成品都好滿意,睇嚟有訓練過吓😂
香港傳奇餐廳Gaddi’s🪞

主菜
大西洋白鱸魚
烤扒豚肩脊肉

甜品
紅花 - 玫瑰花茶慕絲、紅莓醬、雜莓雪糕
蘋果 - 青蘋果醬、大溪地雲呢拿、威廉梨汁

2021-11-13
$800 (Lunch)
  • Petits Fours