2024-06-24
星期一工作不順,blue monday是也。喺新城市食晚餐後,行咗阿大約7點,一個人行上發光樓梯,嚟到呢間PnG。呢日嘅PnG好安靜,只有我一個客人,點咗一杯mojito,同一蝶心太軟。飲品可以調甜度同冰量,我呢杯原味Mojito,雖然容易,但下次應該會揀少糖漿。心太軟就係普通心太軟味道,雲呢拿雪糕勝在夠凍,作為甜品頗滿足。店員安排靠窗的位置畀我,音樂輕快有節拍,環境好乾淨,唔會好暗,亦唔會超光猛,就好似一間舒適嘅餐酒館。眼見店員之間相處輕鬆,佢哋唔會打打鬧鬧,都冇隨意打擾我呢個客人,並且可能因為今日少人,佢哋嘅工作唔忙碌,每個都笑容滿臉,會同我傾少少計。飲品和食物都是好吃的,至少不會讓人失望,給我一個很好的free time。店員告訴我,攜上次的消費單據,下次惠顧正價產品有折扣。
店員告訴我,攜上次的消費單據,下次惠顧正價產品有折扣。