2023-06-02
珍姐出名難book就聞名於國際,book完仲要隔咁耐(大概一個月多少少)要大家都記得同埋準時埋位都唔係咁易。今次book左頭圍18:00,都唔係準時齊人,明嘅,香港人搵食艱難。訂枱時預訂左豬骨蜆煲、扇牯牛皇同埋海鮮拼盤,其他野就現場睇餸食飯啦。 🍲豬骨蜆煲好濃好夠味,一上枱就飲兩啖湯先,入面大概有豬骨、蘿蔔、蜆、粟米咁上下。 🥩扇牯牛皇有四款,包括腩頭、封門柳(好似係)、匙柄(好似係)同埋爪邊(?唔記得),全部即日本地手切,都算得上係溫體牛(?)。 🥩老蘭嫰牛四拼就係四款進口牛肉,包括封門柳、頸脊、匙柄同埋(唔記得)。一般黎講我都係偏好封門柳同頸脊,純粹係肉味同質感上嘅個人口味,唔代表牛肉部位嘅排名。 🦪海鮮拼盤方面有蟶子、北寄貝、沙白同埋(唔記得,好似係蜆),全部都好新鮮。 🐟鮮製三寶手打肉滑都幾特別,一共三款包括魚羊滑、墨魚滑同埋菜脯蝦醬豬肉滑。魚肉加羊肉真係為味覺帶來新衝擊。 另外仲叫左嘅食物就睇圖啦,包括門鱔魚蛋、魷魚串、滑雞件(真係好滑)、脆鯇魚片等等。 🍧完場前仲有個冰粉可以涼一涼,既清甜又有陣陣花香。 👏🏾場內氣氛好好,店員會介紹牛肉部位,仲有示範,話畀大家知大概煮幾耐,
🍧完場前仲有個冰粉可以涼一涼,既清甜又有陣陣花香。
👏🏾場內氣氛好好,店員會介紹牛肉部位,仲有示範,話畀大家知大概煮幾耐,邊款肉要幾多時間。食到咁上下仲會拎埋酒杯過黎傾下偈。
總之就好食又好玩,好想再黎,不過真係好難book。