2024-08-28 66 views
好開心! 今日約左靚女去灣仔happy hrs 及食飯, 發現到灣仔有間好chill 既串燒食物, 正門冇咁起眼, 係個巷仔入面! 一入餐廳, 見到一個好大好chill既吧頭, 我同朋友就坐喺吧頭到, 感覺好舒服同好chill. 因為靚女朋友都係好喜歡飲酒的, 所以我哋就先點一支汽酒, 員工上上下下都好親切, 因為餐廳喺新開的, 所以我哋就叫員工佢哋介紹食物俾我哋。 咁我哋今次就決定相信員工既介紹, 就點了以下美味既食物1) 磯煮鮑魚2) 辣酒煮蜆3) 紫蘇葉虎蝦雞皮4)掌中寶5) 魚水泡6)煙肉荔枝卷7) 雞蠔肉8)厚燒牛舌心9)羽衣甘藍10)鹽燒黑豚腩11)秘製燒豆腐12) 西蘭花苗共食咗12樣,全部都係覺得好特別同埋好好味呀, 無論賣相同埋味道都非常出色,有啲其實係第一次見到的,原來咁樣整法都可以。我覺得無論係食物同埋環境氣氛都非常之出色開心, 所以我哋就點咗兩支汽酒🤗!價錢又很合理, 朋友話想生日都喺度搞個生日飯。應該都好開心的!
1) 磯煮鮑魚
2) 辣酒煮蜆