2018-12-18 71 views
和男友拍拖🤩佢今次約jor哩間餐廳鱻88~鱻,讀‘鮮’,幾特別既名字,一聽名再加三魚一字就知道哩到標榜新鮮既海鮮😋首先係魚生,分別有深海池魚、三文魚及帶子經典款,永遠唔會出錯,但係深海池魚則係我地既第一次嘗試!池魚香港好少有,一般都係去日本會多啲,入口即融,會令人以為食緊トロ,但係池魚味道更鮮更raw~超級推介中意トロ既朋友試下池魚,一定會愛上♥️然後有男友最愛食既鰻魚‼️香港食鰻魚都頗普遍,但係鰻魚三食我地都係係日本下呂食過一次鰻魚三食顧名思義即係三種鰻魚食法1、就咁食,堅持原味2、加上蔥花、芥末、紫菜和脆口米通一齊食3、澆上上湯(少量)一齊食重複完三食後可以選擇自己喜歡既口味繼續食哩到既活鰻魚三食同日本既有得揮,比較正宗。而且鰻魚本身既味道好足,令到三食豆好味大滿足❗️因為我地share一個活鰻魚飯,所以男友覺得唔夠喉,再點jor活鰻魚榻榻米,名字可愛其實即係鰻魚鋪再脆口米通上,進口會一脆一軟,口感非常不錯。最重要係要上菜後即刻食啊,因為鰻魚凍jor就唔好食啦❌是日晚餐亦係我感冒既最後幾日,男友貼心地點了荔枝花茶,等我享受完海鮮都可以暖下胃,感覺非常舒服♥️餐廳坐得舒服而且安靜,我地甚至坐
和男友拍拖🤩佢今次約jor哩間餐廳

首先係魚生,分別有深海池魚、三文魚及帶子
sashimi

深海池魚(三切)

然後有男友最愛食既鰻魚‼️

香港食鰻魚都頗普遍,但係鰻魚三食我地都係係日本下呂食過一次
鰻魚三食顧名思義即係三種鰻魚食法
活鰻魚三食

1、就咁食,堅持原味
2、加上蔥花、芥末、紫菜和脆口米通一齊食
3、澆上上湯(少量)一齊食
重複完三食後可以選擇自己喜歡既口味繼續食

活鰻魚榻榻米

荔枝花茶

餐廳坐得舒服而且安靜,我地甚至坐係吧台,可以目睹師傅整理我地既料理🥰食得好安心!
帆立貝刺身
三文魚(五切)
sashimi
深海池魚(三切)
活鰻魚三食
活鰻魚榻榻米