2024-09-27 365 views
今日胃口唔係好好,所以揀咗醬油漬吞拿魚丼套餐。一入到餐廳,映入眼簾嘅係寬敞明亮嘅佈置,日式簡約風格嘅裝潢俾人一種沉靜雅致嘅感覺。我坐咗近窗邊嘅位置,可以一邊食飯一邊欣賞出面嘅景色,心情都即刻好咗好多主菜吞拿魚丼非常賞心悅目,醬油浸漬過嘅吞拿魚呈現出誘人嘅光澤,師傅將每一片吞拿魚都切得好均勻同好整齊。第一啖咬落去,都係新鮮嘅鮮魚味。魚肉質地細膩,有油潤感。醬油嘅味道配合得啱啱好,完美襯托出吞拿魚嘅鮮味。令人驚喜嘅係丼飯上既大粒魚籽。咬落去嗰陣,魚籽喺口中爆開,釋放出魚嘅鮮甜味,同吞拿魚一齊食,簡直係絕妙嘅combo! 食完飯之後,我飽飽地就坐多咗一陣欣賞吓窗外面嘅景色。放鬆吓心情。就算係一個人食飯,都可以感受到生活嘅美好。離開嗰陣,我已經開始期待下次再嚟品嚐呢度嘅其他菜式

主菜吞拿魚丼