2022-10-04 33 views
一向都好鍾意食車仔麵,知道阿荔有車仔沾麵咁特別,一定要去試下🤤阿荔特濃沙嗲車仔沾麵我揀左辣玻璃魷魚,雪花肥牛,牛栢葉同手功拉麵。身為沙嗲牛忠粉既我都覺得佢地既沙嗲好香濃,食落仲有花生味,加上椰漿既甜,惹味得黎又唔會死咸,配埋麵食真係好正😋秘制牛筋牛肋腩蒜油撈麵我揀左粗麵,多葱粒,芫荽同火辣辣菜脯,仲配埋一碗原骨湯。牛肋腩同牛筋炆得入味又唔鞋口,菜脯辣得過癮,我鍾意食辣🤤佢地既原骨湯係每日用豬骨,豬軟骨,雞脾肉同原隻三黃雞熬製超過三個鐘而成,飲落都好鮮甜🥰仲叫左麻辣香滷三寶同黑松露醬炸單骨雞翼。雞翼即叫即炸,香脆可口🤗最後飲埋人參冷泡烏龍茶同四季春茶冷泡茶,我就鍾意飲人參多啲,參味唔會濃到苦,飲完有小小回甘,解膩一流🥳

阿荔特濃沙嗲車仔沾麵

秘制牛筋牛肋腩蒜油撈麵