油麻地呢間泰國菜而家做緊$1菜式優惠,咁抵就嚟咗食個豐富午餐🍴 Lunch時段,餐廳都好多人幫襯啊🤗海鮮花甲乳豬煲喺門口見到佢個鍋物Menu好似好吸引,有多款配料包括自家製乳豬、花甲、青口、大頭蝦、魷魚、娃娃菜、韭菜同埋芽菜🍲 湯底方面可以揀冬陰功或者係椰汁,我哋就揀咗冬陰功,呢隻冬陰功唔算非常酸辣嗰種,所以配海鮮比較夾🦐 另外呢個煲仲可以揀一款主食,我哋就揀咗公仔麵,不過要注意煮公仔麵嘅時間,太耐就會變得太腍㗎啦🍜火山骨勁鍾意佢個火山骨,其實係豬脊骨,餐廳煲得好腍,輕鬆就可以將啲肉拆出嚟🤩 而且佢嘅味道特別迎合大多數香港人嘅口味,冇泰式原味咁辣🌶️ 唔會去到後尾辣到食唔到㗎。馬拉盞通菜呢個係限時優惠,呢日星期六加$1就食到啦🥬 馬拉盞通菜個味道唔會好鹹,加埋少量嘅辣椒食落口好惹味呀。唔好睇佢做優惠份量就好少,都夠我哋分享,而且唔會唔夠喉😙黃金蝦餅一份有四件,都幾大件,外層炸得香脆,入面嘅蝦膠口感實淨,有咬口,配埋泰式醬超級夾🍤飲品♦️翠綠湖見到佢個名好靚,入面嘅材料有班蘭、椰奶同埋鮮奶,飲品好香椰奶嘅味道🥥♦️香茅班蘭茶呢個係用茶壺上嘅茶,浸一陣就飲得🍵 有淡淡嘅香茅同埋班蘭味道,幾有泰式

火山骨

飲品
♦️翠綠湖
翠綠湖

♦️香茅班蘭茶
呢個係用茶壺上嘅茶,浸一陣就飲得🍵 有淡淡嘅香茅同埋班蘭味道,幾有泰式風情。
香茅班蘭茶

3月17號前,凡惠顧$500就可以用一蚊嘅優惠價加配指定菜式,每日嘅優惠都唔同㗎,等我下次星期二嚟食先,一蚊優惠係我鍾意嘅火山骨呀🌋 仲有見到隔離檯叫咗個404黑色西蘭花,望落幾特別,下次嚟要試吓🥦
Type of Meal
Lunch