牛角包雖然用料簡單,但整可能都要整2-3日,仲要失敗率極高,所以真係寧願出去買。今次經過呢間長龍店,就買左2個第二朝做早餐。因為唔熱嘅牛角包通常會冇咁好食,我第二朝食之前用焗爐焗熱到有少少香味先食。————————————————🥐 經典牛角包, $24(4.5/5)牛角包睇落層次分明,切開有窩蜂型結構。雖然結構未算係好平均,但入口冇好大影響。食落外層酥脆內層鬆軟,有好香牛油味得嚟又唔油。🥐 阿麻籽牛角包, $26(4/5)基本上就係喺牛角包面頭加上健康嘅阿麻籽。雖然阿麻籽可以增加包嘅口感,但始終有啲影響左牛油既香味同埋要加2蚊,個人較推薦經典版本。————————————————🛎 如果鐘意我個post,希望你可以follow我個IG @whattoeat.hk。你嘅支持係我寫Post嘅動力💪🏻。

————————————————

🥐 經典牛角包, $24(4.5/5)

🥐 阿麻籽牛角包, $26(4/5)
————————————————
TakeAway