2024-05-22
長龍人氣店!泰國人主理,超火辣惹味鑊氣泰國菜🔥!・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🥩 燒牛肉 HK$128・味道:嫩口焦香火喉足嘅牛,好重牛脂香,牛魔波大滿足!只用黑椒調味都夠好食,因為舊牛本身夠高質,牛脂牛味都好足,非常正:P 個汁係泰式辣醬,都幾辣,輕點小小試吓好啲,食三小辣嘅肚波都覺得幾辣下,辣妹必食🤪!・口感:偶爾有一兩嚿有啲咬口,但冇筋的,jeng!🦑 酸辣鮮魷沙律 HK$118・味道:鮮魷新鮮爽彈,配菜都夠爽脆,但好辣🔥・口感:動L動L!🍝 醉貓炒河 HK$88・味道:呢個都係勁辣🔥但炒到好乾身,鑊氣足,夠豉油香!配埋花生好香口,係穩陣嘅好食!・口感:比想像中冇咁油,食完唔會好滯,乾爽河粉配juicy肉片同爽脆菜菜子,不錯!🍹 香茅荔枝冰 HK$42・味道:店員推介,果然有料XD荔枝冰微甜,淡淡香茅又幾fresh,組合幾特別但個味又出乎意料地好飲,一啲都唔突兀喎!・口感:清爽desu~🥛 泰式紅糖奶 HK$38・味道:呢個偏甜呀,不過同行朋友話同泰國飲嘅一樣,正宗!味道真係加咗糖嘅奶,或者係煉奶溝浠版XD・口感:好水嘅唔會話好漿口,不過口味問題,我麻麻咁甜嘅奶XD・・
🥩 燒牛肉 HK$128
・口感:偶爾有一兩嚿有啲咬口,但冇筋的,jeng!
🦑 酸辣鮮魷沙律 HK$118
・味道:鮮魷新鮮爽彈,配菜都夠爽脆,但好辣🔥
・口感:動L動L!
🍝 醉貓炒河 HK$88
🍹 香茅荔枝冰 HK$42
・口感:清爽desu~
🥛 泰式紅糖奶 HK$38
・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・
🤰性價比:高~
🤰9衝度:9衝~
🤰結論:波友好朋友喺佢6點幾開門已經去排隊,都要排成個鐘,大癲!係好食嘅不過未去到要排咁耐隊,如果條隊少人啲冇轉埋圈嘅話,可以試一波!
・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・