2023-12-18
享受週末放假日子,近近地去了荃灣悅品酒店食自助午餐✨新推出多款泰國美食😋泰.逍遙週末自助午餐🇹🇭(成人$338/小童$238、12:00-14:30)先提一提環境好舒適二人都可以坐四人枱,空間感好足夠,而且服務員好好禮貌👍🏻🥗前菜:泰式青木瓜及泰式酸辣豬肉碎粉絲沙律、煙鴨胸、火腿等。🦐冰鎮海鮮:白蝦,藍青口,翡翠螺,麵包蟹雜錦刺身(三文魚,鲷魚,八爪魚,赤具,吞拿魚)前菜我最鍾意泰式沙律,酸酸甜甜勁開胃🤤海鮮都幾新鮮,但我就食唔到咁多啦,主要留肚喺熱食度😆熱盤🍲沙爹串燒燒頂級紐西蘭肉眼泰式冬蔭功海鲜湯金邊粉、森巴醬焗魚、青咖喱燒豬排骨、冬蔭功炒蜆泰式辣椒糕炒青口、菠蘿海鲜炒飯、蒸扇貝、海鮮意粉等。每樣食物都夠哂熱,除咗蒸扇貝要多少少時間之外,其他refill速度都算快👍🏻每樣試少少就可以試勻咁多嘢🤣甜品🍮班蘭椰汁糕、西米布甸、窩夫🧇聖誕朱古力蛋糕、朱古力噴泉、Haagen-Dazs 雪糕。呢個價錢食到咁多野,味道都唔錯👍🏻食完仲可以上去一層有個戶外環境唞唞氣,好relax✨
🦐冰鎮海鮮:白蝦,藍青口,翡翠螺,麵包蟹 雜錦 刺身(三文魚,鲷魚,八爪魚,赤具,吞拿魚)
熱盤🍲沙爹串燒 燒頂級紐西蘭肉眼 泰式冬蔭功海鲜湯金邊粉、森巴醬焗魚、青咖喱燒豬排骨、冬蔭功炒蜆泰式辣椒糕炒青口、菠蘿海鲜炒飯、蒸扇貝、海鮮意粉等。