2024-11-08 0 views
✨ 總括來說,人均$265性價比不錯。🎡 地點係西環,香港大學站行8分鐘左右。餐廳環境唔似modern泰式裝修,反而有少少係舊泰國嘅感覺,幾Chill。店員系泰國人,好helpful, 好nice. 🥣泰式酸辣湯 $78店員拎過嚟嘅時候,飄過嚟浸浸酸辣酸辣味,好開胃🤤配咗好多有蕃茄仔乾辣椒蝦青口,魷魚,青檸汁薄荷葉,辣系刺口嘅辣,但係唔會持續,好似蟻咬一下咁 🐷 豬頸肉生菜包 $98豬頸肉份量大,有少少鹹,配埋生菜就balance返好清甜。🍛 蝦油炒飯 $118 好大份,2個人都完全食唔曬,最後打包走😂 有三色椒蝦肉鬆炒得好香,越食越想食 。🥘 黃咖喱雜頭包配軟殼蟹 $188本來見到出邊有一隻軟殼蟹,慢慢食落原來包裹仲有另外2隻,真係物超所值。蛋黃碎加埋軟殼蟹,好香口。
✨ 總括來說,人均$265性價比不錯。

🥣泰式酸辣湯 $78
店員拎過嚟嘅時候,飄過嚟浸浸酸辣酸辣味,好開胃🤤

🐷 豬頸肉生菜包 $98
豬頸肉份量大,有少少鹹,配埋生菜就balance返好清甜。

🍛 蝦油炒飯 $118
🥘 黃咖喱雜頭包配軟殼蟹 $188

2024-10-16
$200 (Tea)
  • 蝦膏炒飯