Thai Fire

2024-05-23 85 views
好朋友生日,她喜歡食泰國菜就相約到這間泰國餐廳共進午餐。地方唔難搵,觀塘港鐵站附近,入到餐廳,地方唔算大,有些泰國裝潢配搭粉色的傢俬,行簡單嘅西餐廳格調,還有間高私隱度VIP房間,啱晒商務人士。員工推介泰火豬豬豬瀑布公仔麵$108,公仔麵賣相真係好似瀑㳍😂少少偏甜,豬頸肉夠腍滑爽口,還有串燒豬肉燒得香入味。泰火雞絲撈檬跟4件春卷$108,鋪上滿滿的蘿蔔絲、青瓜絲、雞絲還跟四件香脆春卷,淋上泰式酸甜汁,夏天食就夠哂開胃。必食泰式魚餅$32,魚餅鮮嫩富彈性,有好香濃金不換味道,蘸些泰式甜辣醬超惹味👍泰式無骨鳳爪$28夠晒爽脆,酸酸辣辣,配上沙律菜,開胃之選嘅小食。斑斕椰奶不但有香滑嘅椰奶味,成杯飲品粉綠色,視覺上也是一種享受😍泰式奶茶茶味香濃,上面還加上厚厚的cream,增加成杯茶嘅香滑度,但同時也增加了我的脂肪🤣這裏還有很多又好食,又吸晴的美食,三五知己上嚟食吓嘢打吓卡唔錯選擇👍
2024-05-20
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)