2021-11-13
嚟得九龍城,除咗食,仲有咩做吖?咪就係嚟個偽泰遊,呃自己嚟咗泰國,食吓呢間幾出名嘅泰國餐廳開心吓囉既然嚟呢度打卡,當然要嗌個充滿仙氣嘅生蝦刺身啦乾冰令氣體瀰漫,蝦肉厚身又爽口,點埋勁刺激嘅青椒醬,簡直有閃電嘅感覺菠蘿炒飯氣勢凌人,大大個勺到瀉晒,炒飯充滿菠蘿香,食到底刮吓啲菠蘿肉,好新鮮多汁,肯定冇重用豬頸肉配蝦餅嘅配搭都幾得意,豬頸肉火氣夠,雪花又均勻,加上蝦餅脆卜卜,爽皮小食拼盤上有4款餸,有香葉包雞、香辣魚餅、泰式炸蝦餅同泰式春卷當中魚餅同蝦餅真係冇得彈,生菜包春卷食都好鬼正食厭豬牛雞串燒嘅話,不妨嚟個羊架。見menu上嘅羊架燒到鬼火咁靚,上到碟又真係一模一樣,好嫩好惹味呀食咁多辣醬,嚟返杯椰汁解辣,最特別嘅係綠豆冰配椰汁,降火得嚟又滋味,同時又幾襟飲
既然嚟呢度打卡,當然要嗌個充滿仙氣嘅生蝦刺身啦
當中魚餅同蝦餅真係冇得彈,生菜包春卷食都好鬼正