2023-07-21 104 views
譽發廣場成棟大廈裝修左之後好多餐廳都進鉒左,一直都想睇下有食但都無機會。今次因為鏡粉朋友想試下lokman、alton同dee夾份開既泰餐,book左7點上到去已經差不多滿座。泰菜一般既選擇餐單上面都有得選擇,全程用QR code落單,而且大部分既菜式都可以request特別要求,係加分位呀~.燒豬頸肉$78份量大份,而且燒得岩岩好,好juice唔會柴,脂肪分佈都好平均,唔會食到大啖油淋淋.泰式金邊粉$88有幾隻大蝦誠意十足,除左大蝦之外仲有好多雞肉,金邊粉既麵質Q彈爽口好好食,但伴碟既辣椒粉真係好辣,如果好似我地唔係好食得辣,唔建議撈埋落啲粉入面一齊食.冬陰公海軍湯麵(河粉)$88冬陰公超級好飲,唔會太辣又唔會太酸岩岩好,去到最後我地飲哂成個湯~配料都好足又係有大蝦同埋青口、魷魚,配埋河粉好夾,係會encore之選.芒果糯米飯$78有黑白兩色糯米,芒果方面有1個半,CP值好高,而且因為係芒果季,芒果好甜但唔係浸左糖水果種,非常滿足~

.燒豬頸肉$78

.泰式金邊粉$88