2024-11-18
Weekend同朋友去東涌行outlet,行到好肚餓想早啲食晚飯,見到呢間泰國嘢環境幾唔錯,於是走入去試下~餐廳入邊啲侍應都系外籍人士,佢地幾好禮貌。間餐廳原來除咗泰國嘅仲有印度菜餐牌,不過我哋今日淨系叫咗泰國嘢冬陰功海鮮麵碗冬陰功面好有椰香味道而且唔會太辣,啱曬香港人口味。碗面超足料,勁多海鮮,有大蝦、魷魚、帶子,兩個人share都好夠食。香茅炸雞翼碟炸雞翼炸到金黃色,望落已經好吸引食落去覺得炸皮好薄,唔似得出面有d 炸雞翼咁厚炸皮,而且入面仲熱辣辣,食到停唔到口。原隻炭燒魷魚魷魚上碟時已經切好曬,外脆內軟,但系食落完全唔會覺得熱氣,口感好煙靭沙爹串燒(雞肉+豬肉)兩種串燒都大串,肉質嚟講唔會太靭,配上嘅醬料亦同串燒好夾。兩個女仔share都怕食唔曬,份量真係好足Mocktail - Gunner杯飲品好有姜味,而且甜度啱啱好,唔似出面啲Ginger Ale 咁過甜
冬陰功海鮮麵
香茅炸雞翼
原隻炭燒魷魚
沙爹串燒(雞肉+豬肉)
Mocktail - Gunner